elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Reapareix 300 anys després l'estrany drac blau en la costa valenciana

VÍDEO | Reapareix 300 anys després l'estrany drac blau en la costa valenciana
  • L'última vegada que s'havia vist aquesta espècie era en el segle XVIII

Una espècie invertebrada ha tornat a reaparèixer en la costa de la Comunitat Valenciana tres segles després dels seus últims albiraments.

Es tracta del drac blau (Glaucus Atlanticus), tal com constaten el biòleg municipal de Torrevella, Juan Antonio Pujol, el professor de Zoologia , Nicolás Ubero i la biòloga Raquel López, que han publicat el descobriment en diverses revistes científiques.

L'albirament es va realitzar en l'estiu de 2021, quan diversos banyistes es van trobar amb aquest estrany animal blavós en la cala de les Estaques d'Oriola.

Allí es van poder albirar fins a tres exemplars d'aquest animal i, dos dies més tard, va anar a la platja de la Mata, a Torrevella, on es van veure altres tres, encara que els sis animals van morir al poc temps.

El drac blau és una espècie hermafrodita que viu en les aigües tropicals del planeta, se li distingeix pel seu color blau metàl·lic i per surar sobre l'aigua. Mesura només entre 2 i 3 centímetres i guarda verí en les seues “ales”. Una substància que arreplega de les meduses que consumeix.

Pujar