elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | L'angoixant rescat dels bombers valencians traient a una família atrapada pel terratrèmol de Turquia

VÍDEO | L'angoixant rescat dels bombers valencians traient a una família atrapada pel terratrèmol de Turquia
  • L'ONG d'Algemesí ‘IAE’ torna a Espanya i explica que comença “una nova fase” en la tragèdia turca

La tragèdia del terratrèmol en el límit entre Turquia i Síria no per a d'engrandir-se: Les últimes estimacions ja recuentan més de 25.000 morts en uns dels sismes més destructius de la història.

Els dies passen i les possibilitats de trobar amb vida a supervivents disminueixen, en una complicada tasca entre el fred hivernal i les ruïnes i la devastació deixada.

Entre tot aquest caos, un grup de bombers del Consorci Provincial de València continua rescatant a persones.

Un dels últims rescats amb èxit ha sigut el d'una jove de 20 anys i el seu pare, als quals els bombers han pogut localitzar a crits entre els enderrocs.

Un agustioso rescat de la unitat UREC amb el qual, després d'hores de treball, han aconseguit obrir-se pas entre l'edifici destruït fins a arribar a ells, com es pot comprovar en l'emocionant vídeo que han compartit.

Els rescatadors d'Algemesí tornen a Espanya i comença “una nova fase” en la tragèdia

També col·laboraven en la tragèdia turca dotze rescatadors i dos gossos de l'ONG valenciana Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) d'Algemesí.El grup de rescatadors voluntaris ha finalitzat les seues tasques i torna a Espanya aquest diumenge.Després de diversos dies sense parar en la cerca i rescat de supervivents, els membres del Grup Especial de Localització i Rescat conclouen la seua missió al país turc al no haver-hi possibilitats de trobar vida sota els enderrocs d'Adiyaman, zona de treball assignada al nostre equip.

Des d'IAE han volgut agrair el tracte i l'hospitalitat del poble turc, així com a tot aquell que ha fet possible desenvolupar el nostre treball a Turquia i han explicat que ara comença una nova fase en la qual entrarà la maquinària pesant a retirar els enderrocs després de la tasca manual dels primers dies.

 

Pujar