elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
DANA

VÍDEO | La DANA deixa les primeres pluges, una mànega marina i un xicotet incendi en la Comunitat Valenciana

Una mànega marina sorprén a la platja de Borriana per la DANA
Una mànega marina sorprén a la platja de Borriana per la DANA
  • A Castelló destaquen les pluges torrencials de Vilafamés amb 65 l/m² abans de migdia

La DANA ja ha arribat a la Comunitat Valenciana i els seus efectes ja comencen a notar-se, encara que a primeres hores del matí els bombers dels consorcis provincials segueixen l'evolució del temporal des del centre de coordinació i no tenen cap servei relacionat amb aquest episodi de gota freda.

Des de l'Agència Valenciana de Meteorologia (AVAMET) han informat que les pluges intenses ja s'estan deixant veure en algunes comarques de la Comunitat Valenciana. Destaquen els 65 l/m² a Vilafamés, on estan caient pluges torrencials poc abans del migdia. O també els 41 l/m² a Vilanova d'Alcolea, només 21 en tot just deu minuts.

També destaca la pluja forta que està caient a Benicàssim o sa Pobla de Tornesa.

Els efectes de la DANA també es deixen veure en la mar, on una mànega marina ha sorprés les persones que passejaven a primera hora del matí per la platja de Borriana.

Així mateix, les tempestes deixen un xicotet incendi a Borriol, com ha comunicat a través de Twitter @alvaromorales98 al Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

Tota la Comunitat en alerta

Cal assenyalar que aquest cap de setmana tota la Comunitat Valenciana estarà sota la pluja. Aquest dissabte 2 de setembre s'esperen precipitacions intenses, que podrien arribar fins als 70 l/m², vent, tempestes i fins i tot calamarsa, segons ha comunicat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que ha activat l'alerta  groga o taronja per tempestes i pluges.

A la província d'Alacant  romandrà activa l'alerta  groga durant tota la jornada, mentre que a Castelló i València l'avís  canviarà a taronja a partir de les 10.00 hores i continuarà durant tota la jornada.

Pujar