elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les víctimes de l'incendi de València comencen a rebre les primeres ajudes de la Generalitat Valenciana

Les víctimes de l'incendi de València comencen a rebre les primeres ajudes de la Generalitat Valenciana
  • El president Carlos Mazón ha agraït la solidaritat dels valencians i la coordinació de les administracions públiques per a donar resposta immediata als afectats per l'incendi de Campanar

MÉS FOTOS
Les víctimes de l'incendi de València comencen a rebre les primeres ajudes de la Generalitat Valenciana - (foto 2)
Les víctimes de l'incendi de València comencen a rebre les primeres ajudes de la Generalitat Valenciana - (foto 3)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que les primeres ajudes del Consell per a les famílies afectades per l'incendi en el barri valencià de Campanar ja han començat a pagar-se este dijous.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la sessió de control celebrada este dijous en Les Corts, en la qual també ha agraït l'extraordinària solidaritat mostrada per tot el poble valencià i la coordinació i gestió de totes les administracions públiques per a donar una resposta immediata a les persones afectades.

Carlos Mazón
Carlos Mazón

Així mateix, el president ha agraït la col·laboració de tots els grups polítics mostrada des del primer moment, així com les propostes del PSPV i de Compromís d'un gran pacte sobre les emergències i la creació d'una comissió d'estudis per a analitzar el succeït, i ha recordat el seu oferiment, des del principi de legislatura, d'aconseguir acords en temes fonamentals per als valencians, alacantins i castellonencs “per damunt de la batussa”.

Carlos Mazón també ha recordat la labor encomiable dels diferents cossos de bombers, protecció civil, psicòlegs, policia, personal sanitari i emergències, i la solidaritat del sector empresarial per la seua col·laboració esta setmana.

Primeres ajudes

El cap de l'Executiu valencià ha explicat que ja s'estan pagant les primeres ajudes del Consell per a l'atenció immediata dels qui van perdre la seua residència habitual i permanent, per import global de 1,38 milions d'euros. A més, ha recordat que totes les ajudes s'estan gestionant a través d'una finestreta única que està coordinant l'Ajuntament de València, per a evitar burocràcia i agilitzar-les al màxim, i que són compatibles amb les quals concedisca qualsevol altra administració pública.

Respecte a les ajudes per a lloguer d'habitatge, ha explicat que en el cas de les persones que en el moment de produir-se l'incendi tingueren la seua residència habitual i permanent en un habitatge de la seua propietat, l'ajuda arribarà fins a l'any, i per als qui estaven en règim de lloguer, l'ajuda serà de 3 mesos, prorrogables en funció de la vulnerabilitat de les famílies.

L'import de l'ajuda serà igual al preu de l'arrendament de l'habitatge, amb el límit de 1.000 euros mensuals, que es podrà incrementar fins a 1.500 mensuals, a raó de 100 euros addicionals per cadascuna de les persones que a més del sol·licitant, vagen a residir en el nou habitatge.

D'altra banda, ha recordat que des de les diferents conselleries també s'han implementat actuacions de suport com la reubicació preferent en residències i centres de dia de les persones dependents que tingueren la seua residència habitual en els edificis sinistrats; prestacions en matèria d'assistència psicològica; ajudes fiscals consistents en la fixació del tipus zero en l'impost de transmissions patrimonials per a l'adquisició d'un nou habitatge; mesures per a l'escolarització preferent dels menors de les famílies que hagen de canviar la seua residència, i transport públic gratuït.

Pujar