24 de novembre de 2020 24/11/20

El vendaval obliga a tancar el port de València, parcs, jardins i cementeris

El vendaval obliga a tancar el port de València, parcs, jardins i cementeris - (foto 1)
  • Alerta taronja durant aquest dilluns en la Comunitat per ratxes de fins a 100 km/h que complicaran l'arrencada de setmana

La Comunitat Valenciana arranca aquest primer dilluns de març pendent del vent. Ratxes de fins a 100 km/h en alguns punts que ha obligat a l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a activar l'avís taronja per vent, durant tota aquest dilluns. A més, també estarem en alerta groga per fenòmens costaners.

Els avisos estan actius des de fins a les 20.00 hores del dilluns en tot el territori, per ratxes que podrien arribar als 100 quilòmetres per hora a l'interior, i als 90 en el litoral.

Quant a la província de Castelló, l'avís és groc a l'interior sud des de les 20.00 fins a mitjanit, per ratxes de fins a 80 km/h. També estarem en alerta groga per fenòmens costaners fins a la mitjanit a València i Alacant, mentre que a Castelló s'activaran a les 00.00 hores del dilluns fins a les 18.00.

Ports, parcs i cementeris tancats pel vendaval

L'alerta per fort vent ha obligat a tancar parcs, jardins i cementeris a València. Així ho ha decidit l'Ajuntament de València, qui recomana evitar zones arbrades i circular amb precaució. També tots els cementeris de la ciutat estan tancats aquest dilluns a les visites, per l'alerta meteorològica.

Els serveis funeraris, no obstant això, sí que es mantenen oberts. El port de València també ha decidit tancar aquest dilluns pel risc per vendaval i l'alerta per fenòmens costaners.

A Alacant, l'Ajuntament també ha decretat la suspensió de totes les activitats autoritzades a l'aire lliure a partir de les 00.00 hores del dilluns, com a mesura preventiva davant les fortes ratxes de vent previstes per a la jornada. També ha decidit que es tanquen els parcs i jardins de la ciutat.

Pujar