elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La venda de turismes en la Comunitat Valenciana llança bons números: un 17,3% més que al novembre de 2022

La venda de turismes en la Comunitat Valenciana llança bons números: un 17,3% més que al novembre de 2022
  • Les bones xifres inclouen des de turismes, vehicles comercials, industrials, autobusos i autocars

Les vendes de turismes registren un creixement del 7%, amb un total de 78.314 unitats venudes al novembre. Aquest nou registre permet mantindre la tendència a l'alça dels últims mesos en comparació amb l'any anterior, en el qual es van registrar volums molt baixos de vendes. L'estabilitat en la producció de vehicles ha permés una millor resposta de cara als punts de venda. D'igual manera, el canal de particulars i empreses continuen espentant de les vendes, principalment de vehicles de zero i baixes emissions que han copat el 53% del mercat general.

En l'acumulat de l'any, s'aconsegueixen les 867.587 unitats venudes, un 17,3% més que l'any anterior. Mancant un mes, si es manté el ritme a l'alça, el mercat nacional pot tancar entorn de les 950.000 unitats. Una xifra positiva però encara lluny de superar el milió d'unitats, objectiu d'un mercat com l'espanyol, i que se situa un 24,7% per davall de 2019, previ a la pandèmia.

Les emissions mitjanes de CO₂ dels turismes venuts al novembre es queden en 112,7 grams de CO₂ per quilòmetre recorregut, un 4,8% inferior que la mitjana d'emissions dels turismes nous venuts en el mateix mes de 2022. Durant 2023, les emissions se situen en 117,4 grams de CO₂ per quilòmetre recorregut, un 2,6% menys que el mateix període de l'any anterior.

Quant a les vendes per canals, les dirigides a particulars i empreses aconsegueixen un notable repunt i són els canals que permeten l'impuls positiu del mercat. Les vendes a particulars creixen un 14%, amb 40.785 unitats. Igual que el mercat d'empreses que augmenta un 3,3%, fins a les 32.764 vendes. Per part seua, el ren-a-car pateix un retrocés del 16,4% al novembre, amb 4.855 unitats.

VEHICLES COMERCIALS LLEUGERS
Les matriculacions de vehicles comercials lleugers aconsegueixen un destacat creixement del 42,4%, amb 14.474 unitats. Fins a novembre, s'han venut un total de 132.921 vehicles, que representa un augment del 23,7%. Per canals, tots aconsegueixen créixer en l'onzé mes. El major augment es registra en el canal d'empreses, amb 10.586 unitats, un 44,8%. Per part seua, les vendes a autònoms sumen 2.264 unitats, un creixement del 32,2%. Igual que el alquilador amb un augment del 41,5%, i 1.354 vendes.

INDUSTRIALS I AUTOBUSOS
Al novembre, les matriculacions de vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos es mantenen a l'alça, amb un augment del 23,5% i 3.341 unitats. En l'acumulat de l'any, suma 29.826 unitats, que suposen un creixement del 25,9% respecte a 2022. Per tipus de vehicles, els industrials sumen 2.961 noves matriculacions, augmentant un 17,2% al novembre. Quant als autobusos, autocars i microbusos registren 380 vendes, amb un fort creixement del 113,5%.

DECLARACIONS
Félix García, director de comunicació i màrqueting de ANFAC, va explicar que “novembre tanca en positiu amb un nou creixement. El ritme a l'alça es manté com ha ocorregut al llarg de tot l'any. Si desembre segueix la tendència tindrem un tancament entorn de les 950.000 unitats. De ser així, milloraríem amb escreix el nefast 2022 però seguiríem per davall del milió d'unitats. Cal destacar que la demanda de particulars i empreses continua a l'alça. També el ritme de producció s'ha estabilitzat el que permet millorar els terminis de lliurament. Quant a l'elecció dels compradors destaca que els turismes híbrids convencionals guanyen mes a mes terreny i estan a punt de convertir-se en la primera elecció dels compradors. Sense oblidar que el pla MOVES III d'ajudes als elèctrics i híbrids endollables compta amb fons en la qual tot aquell que vulga comprar-li'l és la seua oportunitat de tindre fins a 7.000 euros de subvenció més un 15% de deducció fins a 3.000 euros en l'IRPF”.

Raúl Morales, director de comunicació de FACONAUTO, indicava que "les matriculacions de vehicles del mes de novembre s'han comportat millor de l'esperat, sobretot, gràcies a l'aportació del canal de particulars, eixa venda un a un que fa el concessionari. A més, i molt important, hi ha cotxes en el mercat, hi ha estoc en els concessionaris suficient i això, lògicament, dona més alegria a l'activitat comercial; activitat comercial que s'ha vist, a més, recolzada en un esforç promocional extra per part de marques i concessionaris que lògicament mobilitza la demanda. Es pot dir que és un bon moment per a canviar de cotxe al nostre país. De cara al mes de desembre, l'esperable és que aquesta alegria comercial es mantinga i puguem donar quasi per segur que l'any acabarà amb més de 950.000 matriculacions a Espanya".

La directora de comunicació de Ganvam, Tania Puche, va destacar que “el mercat torna a créixer al novembre i acumula onze mesos a l'alça. El fet que el Banc Central Europeu (BCE) haja trepitjat el fre detenint l'escalada de tipus d'interés, i donant un respir als hipotecats, ha suposat un estímul per als compradors, en un context a més en el qual iniciatives com el Black Friday han obert la porta a ofertes i descomptes especials per part dels distribuïdors de vehicles. De fet, les compres de particulars han tirat del mercat, concentrant la meitat del volum de les vendes. A aquest ritme, i si tenim en compte que desembre sol ser un mes bo des del punt de vista comercial, podem situar-nos a l'entorn de les 945.000 unitats a tancament de 2023”.

Pujar