elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una valenciana, finalista d'un prestigiós concurs d'alta cuina

Una valenciana, finalista d'un prestigiós concurs d'alta cuina
  • Sarah Olivares Furió, del Centre de Formació Professional Altaviana de València, s'enfrontarà a altres 9 candidats en la gran final nacional, que se celebrarà en la seu de l'Escola a Madrid el pròxim 16 d'abril

Le Cordon Bleu Madrid ha publicat hui la llista dels 10 finalistes del XII Premi Promeses de l'alta cuina que s'enfrontaran en la gran final el pròxim 16 d'abril en la seu de Le Cordon Bleu Madrid, en la Universitat Francesc de Vitòria. Els seleccionats, de 8 províncies espanyoles i 10 centres, hauran de presentar una recepta amb ingredients i tècniques comunes davant un jurat professional de primer nivell.

Els finalistes d'esta edició són: Carlos Navarro Pérez, del Basque Culinary Center de Guipúscoa; Sarah Olivares Furió, del Centre de Formació Professional Altaviana de València; Xavier Luis Boya, de l'IES Punta Llarga de Tenerife; Daniela Rodríguez Hernández, del CPFP Hotel Escola Santa Cruz Hecansa de Tenerife; Jacobo Diz Gómez, del CIFP Passeig dones Pontes de la Corunya; Jesús Serrano Pérez, de CPIFP Furtat de Mendoza de Granada; Lucía García Sánchez, de l'Escola d'Hostaleria de Benahavís de Màlaga; Andrés Esgueva González, de l'Escola de Professionals d'Alcazarén de Valladolid; Salma Lorenzo López del Corral, de l'IES Diego de Praves de Valladolid i José Manuel Barroso Mazo, CIFP Rodríguez Fabrés de Salamanca.

Per a classificar-se, els candidats han hagut de demostrar les seues habilitats elaborant una vídeo recepta de 5 minuts de duració, amb un plat elaborat a partir d'una proposta comuna: Paupiette de truita farcida amb salsa holandesa amb dos guarnicions. Com a part de la prova, els estudiants van haver de posar a prova la seua creativitat, amb la selecció de tècniques lliures i ingredients propis de les seues regions, factors diferencials per a arribar a la gran final. A més, les propostes dels candidats han estat publicades en la pàgina oficial de Facebook de l'Escola, on el públic ha pogut valorar-les i sumar el vot popular a la selecció del jurat professional, compost per xefs professors de Le Cordon Bleu Madrid.

En la final del 16 d'abril, els 10 finalistes viatjaran a Madrid per a competir en la seu de Le Cordon Bleu Madrid, davant un prestigiós jurat que es donarà a conéixer en les pròximes setmanes. En l'edició anterior, va presidir el jurat Nacho Manzano, xef del restaurant Casa Marcial a Astúries, amb dos estreles Michelin. En anys anteriors, el prestigiós certamen ha comptat amb altres celebritats, com Jesús Sánchez, Joan Roca, Martín Berasategui o Andoni Luis Aduriz.

Dotze anys de la mà de les joves promeses de la gastronomia nacional

El Premi Promeses de l'alta cuina és un certamen d'àmbit nacional dirigit a estudiants menors de 25 anys que cursen actualment l'últim any de formació en cuina en qualsevol centre del país i que destaquen per la seua passió i la seua visió de la cuina. El concurs els oferix l'oportunitat de continuar formant-se en Le Cordon Bleu Madrid, a través de dos beques atorgades als dos primers classificats, de 26 000 € i 9500 €, respectivament, per a potenciar així les seues habilitats culinàries. L'organització també premie l'esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1500 € per al centre del primer classificat.

Raúl Campillo, estudiant del CFP La Immaculada de Granada, va ser el guanyador de la passada edició del Premi Promeses. El granadí, va aconseguir conquistar al jurat presidit per Nacho Manzano, amb la seua interpretació del plat Pollastre de corral en salsa, pit de pollastre contisée i cassoleta de verdures, i actualment està en Le Cordon Bleu Madrid gaudint de la seua beca.

Pujar