16 de juliol de 2020 16/7/20

Els xiquets ingressats en la Fe personalitzen la seua habitació amb una nova tecnologia

Els xiquets ingressats en la Fe personalitzen la seua habitació amb una nova tecnologia - (foto 1)
  • Aquesta iniciativa està emmarcada dins del projecte d'Infància Hospitalitzada de Creu Roja

MÉS FOTOS
Els xiquets ingressats en la Fe personalitzen la seua habitació amb una nova tecnologia - (foto 2)

Els pacients pediàtrics de l'Hospital La Fe han estrenat quatre mòbils de realitat augmentada amb els quals podran gaudir d'EntamAR, una plataforma que els permetrà jugar i moure's en dos escenaris, la creació de jocs i la personalització de l'habitació i les àrees on estan hospitalitzats amb elements de 2D i 3D.

L'aplicació, emmarcada dins del projecte d'Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut i desenvolupat juntament amb l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania de la Fe, està dirigida a xiquetes i xiquets que travessen una hospitalització de llarga durada. EntamAR pretén fomentar la creativitat i l'apropiació de l'espai propi, així com oferir una activitat lúdica i educativa.

L'Hospital La Fe és, juntament amb l'Hospital Universitari Central d'Astúries, els únics centres sanitaris espanyols a comptar amb aquesta plataforma, encara que la intenció d'Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut és implantar-la a la resta del territori al llarg d'enguany. La iniciativa compta amb l'assessorament de la Fundació de Tecnologies Socials (TECSOS) i el suport de la Fundació Vodafone España.

Les aplicacions EntamAR estan desenvolupades per a funcionar en la plataforma de realitat augmentada Onirix.

Projecte Infància Hospitalitzada en La Fe

Més de 750 persones, entre menors i familiars, han participat durant 2018 en el programa Infància Hospitalitzada de Creu Roja implantat a l'Hospital La Fe. A través d'ell, es van realitzar 150 activitats lúdic educatives i de temps lliure i 155 sessions de suport educatiu a menors hospitalitzats. Aquest tipus d'activitats tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels xiquets, xiquetes i adolescents ingressats.

El projecte d'Atenció a la Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut està present en més de 60 hospitals de tota Espanya i en 2018 van participar en les seues activitats més de 33.000 xiquets, xiquetes i adolescents gràcies a la labor de més de 1.800 voluntaris i voluntàries.

Pujar