elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ximo Puig anuncia noves línies de tramvia que connectaran el centre de València amb la platja i la nova Fe

Ximo Puig anuncia noves línies de tramvia que connectaran el centre de València amb la platja i la nova Fe
  • Sandra Gómez ha anunciat, a més, una nova línia de metro que connecte els barris de la Ronda Sud des de la Nova Fe fins a Vara de Quart i Nou Moles

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts dues noves línies de tramvia per connectar el centre de València amb la platja i la nova Fe així com la prolongació de la línia de tramvia L-10 que acaba a Natzaret i que es allargarà fins a la Marina i La Malva-rrosa. Sandra Gómez ha anunciat, a més, una nova línia de metro que connecte els barris de la Ronda Sud des de la Nova Fe fins a Vara de Quart i Nou Moles.

Així ho ha dit el cap del Consell en un esmorzar informatiu amb la vicealcaldessa de l'Ajuntament de València Sandra Gómez organitzat pel Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània. En concret, es construirà una nova línia de tramvia, la L-11, que connectarà el centre amb Marítim i el Grau, una altra línia nova, la L12, que enllaçarà el centre amb el barri de Malilla i l'Hospital La Fe.

A més, Puig ha detallat que se'n perllonguen la L-10 que acaba actualment a Natzaret perquè arribi fins a La Marina i la Malva-rrosa. Està previst que els propers dies ixca a informació pública la informació dels traçats, que a l'estiu estiguen els projectes constructius i que es liciten les obres al segon semestre.

El president de la Generalitat, a la presentació de Sandra Gómez, ha exalçat les seues qualitats com “la solidesa i el seu esperit transformador”. “Transformació és la paraula que defineix millor la seua gestió, ella aplica les seues teories per transformar vides i no al revés”.

Nova línia de metro a la Ronda Sud

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'alcaldia de la ciutat també ha fet un important anunci en matèria de transport: una futura línia de metro que unixca tots els barris de la ciutat per la Ronda Sud, des de la Nova Fe fins a Vara de Quart i Nou Moles: “Aprofitant la ronda, establir una plataforma de metro que permeta que els barris com Sant Marcel·lí, Jesús, Patraix o Soternes puguen estar connectats mitjançant el metro”.

Sandra Gómez ha destacat dues iniciatives que s'han fet en aquesta legislatura per potenciar la mobilitat dels ciutadans, els carrils bici, “que són positius” encara que el “més transformador” ha estat la targeta SUMA “que ha permès unir totes les tarifes per que no hàgam de comprar molts tiquets de transport”.

En aquesta mateixa línia, Sandra Gómez s'ha compromès a transformar l'EMT “en una empresa metropolitana veritable que tinga la capacitat de sumar nous serveis públics de transport”. Quelcom, diu, que és necessari per fer sostenible l'EMT.

Candidata socialista a liderar el transport a la ciutat

Tal com els va avançar elperiodic.com, fa unes setmanes es va anunciar que la actual Secretària Autonòmica de Transport de la Generalitat Valenciana, Maria Pérez Herrero, serà la propera regidora de Mobilitat i responsable de les polítiques de transport a la ciutat de València si el PSPV-PSOE guanya les eleccions.

La vicealcaldessa i candidata socialista a l'alcaldia de València en els comicis del 28 de maig, Sandra Gómez, ha elegit aquesta doctora en Economia del transport, amb una àmplia experiència en empreses públiques d'aquest camp i la responsable de la integració tarifària o també coneguda com a targeta SUMA.

Aquesta mirada metropolitana que li ha donat la seva experiència a la Conselleria és la que vol aportar -ha explicat en les seues primeres declaracions després de conèixer-se la candidatura- per fer de València “un model de ciutat on la mobilitat resolga els problemes de desplaçament de la gent al dia a dia”.

Pujar