26 de novembre de 2020 26/11/20

El Webit València 2020 rep el suport dels grups parlamentaris valencians per a afavorir el seu desenvolupament

  • Les Corts aproven una PNL per a donar suport al desenvolupament de Webit València 2020

Les Corts Valencianes han aprovat una Proposició No de Llei per a donar suport al desenvolupament del Webit 2020, un dels majors festivals digitals i d'innovació europeus, que se celebrarà en La Marina de València del 17 al 20 de juny. La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha agraït als grups parlamentaris que han recolzat esta proposició el seu suport a un “esdeveniment estratègic per a València amb el qual esperem atraure talent i inversions que compta amb el suport d'Ajuntament de València, la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i l'Estat, a més de la societat civil i empresarial”.

Webit és considerat com un dels esdeveniments tecnològics internacionals més importants en el sector, un festival en el qual es reuneix una comunitat global important d'innovadors, emprenedors, investigadors, polítics, inversors i fundadors. Es preveu que participen 1.500 empreses tecnològiques, 450 ponents i més de 15.000 persones de 120 països, a més de 500 inversors i 500 mitjans acreditats. Unes xifres que, sens dubte, han motivat que Les Corts insten al Consell de la Generalitat que sol·licite al Govern d'Espanya que Webit València 2020 siga declarat Esdeveniment excepcional d’interès públic.

Pilar Bernabé ha recordat que el mes d'octubre passat, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València va aprovar una declaració institucional per a aconseguir que Webit València 2020 fóra reconegut com a Esdeveniment excepcional d’interès públic ja que la seua celebració reforçaria la competitivitat de València, estimulant el seu progrés econòmic, afavorint la creació d'ocupació de qualitat i al seu torn connectant ecosistemes emprenedors i creant noves oportunitats que mantindran i atrauran el talent jove.

La celebració de Webit València 2020 suposa un de les primeres fites de la plataforma VLC Tech City, l'objectiu de la qual és fer que València atraga el talent internacional, retinga el talent local, i promoga la inversió i la creació de projectes. En este sentit, és tot un èxit que València haja aconseguit atraure este festival de gran importància per a la ciutat i el seu sector tecnològic i innovador.

Es tracta d'un fòrum de referència per a les empreses emergents, ja que el 65% de les startups seleccionades per a exhibir els seus productes i serveis obtenen finançament en un termini de 8 mesos des de la celebració del Webit. Així mateix, és el lloc idoni per a interactuar i connectar amb gestors polítics i inversors de primer nivell, perquè Webit Festival és un dels pocs fòrums en el món amb més del 73% d'assistents que són dirigents del més alt nivell (C-level executives).

En esta edició de Webit València 2020 s'abordaran qüestions com la Intel·ligència Artificial, la Internet de les Coses, la Ciberseguretat, el Futur de l'Alimentació, la Mobilitat i la Salut i es podran veure avanços tan impactants com vehicles autònoms i voladors, robots amb aparença humana, realitat virtual, biotecnologia, realitat augmentada i aplicacions d'intel·ligència artificial d'última generació.

A més, en este gran esdeveniment tecnològic participaran algunes de les principals empreses i institucions com la Comissió Europea, IBM, Google, Telefónica, Amazon, Samsung, Microsoft o Airbus.

Pujar