elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El dia a dia de la vulnerabilitat energètica en Las Naves

  • El centre d'innovació inaugura el dimarts 20 de febrer l'exposició FotoVoz, una mostra de fotografies realitzades per participants del pilot valencià WellBased contra la pobresa energètica

  • El recorregut en imatges, que estarà exposat durant un mes, retrata la vida diària de persones que pateixen la vulnerabilitat energètica en diferents barris de la ciutat

 

La celebració, a partir del pròxim dilluns, de la Setmana pel Dret a l'Energia és el motiu pel qual Las Naves inaugura l'endemà, 20 de febrer a les 10:30h, l'exposició FotoVoz, una mostra d'imatges que retrata el dia a dia de la vulnerabilitat energètica a la nostra ciutat. Les fotografies han sigut preses pels participants del pilot valencià del projecte WellBased, una iniciativa europea liderada per València, la qual dissenya i traça estratègies per a combatre la pobresa energètica i reivindica el Dret a l'Energia.

El recorregut de l'exposició, que estarà penjada en l'entrada de la sala La Polivalent del centre fins el 20 de març, convida al públic a la reflexió i conscienciació sobre la vulnerabilitat energètica, amb imatges de l'impacte de diari d'esta, ja siga en les pròpies llars dels participants o en la salut d'estos, tant física com mental. A més, la mostra també inclou un resum de totes les accions que s'executen a València contra la pobresa energètica. 

El pilot de WellBased ha creat l’Escola del Dret a l’Energia, la qual realitza nombroses accions, centralitzades en les Oficines d'Energia de la ciutat, dependents de la Fundació València Clima i Energia, entitat també sòcia del projecte europeu. El pilot està implantat en 8 barris: Algirós, Camins al Grau, Poblats Marítims, Benimaclet, Orriols, Torrefiel, Benicalap i Patraix. Abasta un total de 260 habitatges i 354 persones, les quals són dividides en dos grups: un de control i un altre d'intervenció.

Jornada Dret a l'Energia

FotoVoz s'obrirà al públic aprofitant la pausa de la Jornada pel Dret a l'Energia que tindrà lloc durant tot el matí en Las Naves, i que ha sigut organitzada per la Xarxa Connecta Energia de València. En esta trobada participen persones expertes en energia i agents socials, les quals compartiran accions i projectes contra la pobresa energètica a la ciutat de València, entre ells els de WellBased, coordinat per Las Naves, i PowerUp, on també participa el centre d'innovació.

Pujar