elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI VALÈNCIA

VIDEO | El foc devora dos blocs d'edificis a València i deixa almenys 14 ferits

El foc devora dos blocs d'edificis a València i deixa almenys 14 ferits
El foc devora dos blocs d'edificis a València i deixa almenys 14 ferits
  • Es tracta de l'incendi més virulent que s'ha produït en la capital del Túria

L'horror s'ha instal·lat este dijous a la ciutat de València on el foc que s'ha originat en la quinta planta d'un bloc de 15 edificis del barri de Campanar, en l'avinguda Maestro Rodrigo, ha devorat dos blocs d'edificis construïts en 2008 i de moment són ja 14 les persones ferides, entre ells sis bombers.

Des del CICU han assenyalat que de les 14 persones afectades, nou són homes, d'entre 25 i 57 anys; quatre són dones d'entre 27 i 81 anys; i un menor de 7 anys que els seus pares han traslladat el 9 d’Octubre.

A excepció de dos dones que han sigut donades d'alta "in situ", la resta han sigut traslladats a diferents centres hospitalaris de la capital com La Fe, l'hospital General i Doctor Peset, segons el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

El foc s'ha iniciat en el quart pis d'este edifici de nova construcció, que posteriorment s'ha propagat al bloc contigu, i les flames han avançat ràpidament fins a calcinar per complet el bloc, avivades pel vent de ponent que bufa en la zona este dijous. L'avís ha entrat a les 17.35 hores.

L'edifici afectat per l'incendi compta amb dos cossos de 12 i 15 plantes, amb 137 habitatges i tres soterranis. Pel que sembla està fet de revestiment de panell tipus compòsit, d'alumini i materials termoplàstics.

Jorge Suárez, subdirector general d'Emergències de la Generalitat Valenciana, després de ressaltar la labor que estan realitzant els bombers, en una “situació complicada” ha compartit sobre les 21.30 hores les xifres provisionals de ferits.

De moment hi ha 13 persones serioses, sis d'elles bombers, “la qual cosa indica la intensitat de treball que estan realitzant”. "La resta són persones civils que no estan intervenint en emergència que estan distribuïdes per diferents hospitals de la ciutat de València”, encara que reconeix que la situació “pot anar canviant”.

Fins al lloc s'han desplaçat 7 unitats del SAMU, dos unitats de suport vital bàsic, dos ambulàncies convencionals, dos equips mèdics d'Atenció Primària, una unitat de suport i coordinació, un vehicle d'atenció a múltiples víctimes i un hospital de campanya. 

El Consorci Provincial de Bombers secunda amb el seu dispositiu a l'Ajuntament de València amb 6 dotacions de bombers del Consorci, un oficial, un inspector cap i diverses unitats de comandament.

El conseller de Sanitat, Marcià Gómez, s'ha traslladat al CICU (Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències) per a seguir 'in situ' la gestió dels recursos sanitaris.

També treballa in situ la Unitat Militar d'Emergències (UME) i recursos psicològics de la Creu roja, el Centre de Coordinació d'Emergència i els cossos i forces de seguretat.

Pujar