elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

450 veïns es troben en llista d'espera per a beneficiar-se del servici municipal de teleasistència

450 veïns es troben en llista d'espera per a beneficiar-se del servici municipal de teleasistència

    La regidora de servicis socials Consol Castillo –Compromís- ha fet balanç en el dia de hui de les prestacions domiciliàries que presta l'Ajuntament de València, i ha aprofitat l'ocasió per a informar sobre la marxa del procés de renovació de la contracta amb les empreses que presten el servici d'atenció domiciliària de persones majors i dependents, el qual ha sigut qualificat per la pròpia regidor com 'la joia de la corona'. La portaveu municipal ha fet una valoració àmplia i detallada de cadascun dels tres servicis que s'ofereixen en el camp de l'assistència domiciliària, ajuda que està enfocada a persones d'avançada edat que per diferents circumstàncies no es poden valdre per si mateixes.

    En eixe sentit Consol Castillo ha explicat que la màxima de l'equip de govern és procurar que les persones d'avançada edat romanguen el major nombre d'anys possibles en els seus propis domicilis ja que, segons ha exposat, 'les residències han de ser l'última opció, doncs l'eixida dels domicilis de les persones provoca una baixada en la seua qualitat de vida i en alguns casos desafecció dels seus entorns socials i familiars '. Pel que fa a l'explicació dels packs oferits, la titular dels servicis socials ha desgranat les dades sobre teleasistència, el servici de menjar a casa i els de atenció domiciliària.

    D'esta manera, existeixen en la ciutat de València 5500 terminals de teleasistència, dels quals 5348 estan en permanent funcionament, mentre que la resta ho fan només de manera esporàdica, en funció de la situació familiar dels beneficiaris. Esta prestació té un cost d'1.103.000 euros anuals a les arques de l'Ajuntament de València, i acumula una llista d'espera de 450 veïns, als quals, segons va recordar Consol Castillo, s'intentarà donar cabuda conforme augmenten les partides per a este servici i es puga rebaixar el llindar de renda requerit per a accedir a ser perceptor del mateix. Sobre el programa de menjar a casa, finançat en un 24% pel consistori, en un 42% per la Generalitat Valenciana i en un 34% pels propis usuaris, la regidora va destacar que s'ofereix actualment a 450 persones que per edat o mobilitat reduïda tenen minvades les seues capacitats culinàries. Este programa té un cost per al municipi de 158.000 euros anuals.

    Finalment, pel que fa al més important i complet dels servicis domiciliar-vos als quals poden accedir els veïns de València, el servici d'atenció domiciliària, es va explicar que actualment cobreix les necessitats de 1808 persones, i que tan sols 46 es troben en llista d'espera per a accedir al mateix. Actualment, la regidoria es troba en procés de culminar un llarg tràmit legal per a tancar un nou contracte que de resposta a la necessitat legal de renovar la contracta i que, al mateix temps, siga respectuós amb les noves directives europees aparegudes sobre estos tipus de contractes.

    Així mateix, Castillo va aprofitar la roda de premsa per a defensar a l'equip de govern municipal de les informacions aparegudes recentment sobre l'elevada despesa en contractes 'a dit' atorgats per l'executiu municipal. Castillo va afirmar que, 'no ens influeix qui estiga o qui no estiga darrere de les empreses que es presenten als processos de selecció. Des de l'àrea que dirigisc, així com la resta dels meus companys, som molt escrupolosos amb la legalitat vigent en matèria de contractacions '. Sobre les empreses que fins ara han prestat el servici d'assistència domiciliària, la política de Compromís va assegurar tenir una 'magnífica opinió '.

    Pujar