elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els veïns de l'edifici de Campanar s'unixen per a reconstruir l'edifici

Els veïns de l'edifici de Campanar s'unixen per a reconstruir l'edifici
  • S'han unit sota les sigles APROICAM (Associació de Propietaris Afectats Incendi Campanar) per a ajudar i assessorar els socis afectats en tots els àmbits

MÉS FOTOS
Els veïns de l'edifici de Campanar s'unixen per a reconstruir l'edifici - (foto 2)

Hui es complixen dos mesos de l'incendi de l'edifici de Campanar, aquell fatídic 22 de febrer en el qual prop de 450 persones es van quedar sense una llar i 10 persones van perdre la vida. Encara que des d'eixe dia les més de 130 famílies lluiten per recuperar la seua rutina, la gran majoria han hagut de començar la seua vida lluny de barri, allunyant-se així dels col·legis dels seus fills i els seus treballs.

Després de dos mesos, els veïns han decidit unir-se sota les sigles APROICAM (Associació de Propietaris Afectats Incendi Campanar), amb l'objectiu de reconstruir les seues llars en el barri “on la nostra família i els nostres fills tenien la seua vida”.

Actualment els veïns de l'edifici de Campanar s'enfronten a un futur incert, “on deslliguem als nostres fills del seu barri, dels seus col·legis i dels seus amics, i als adults d'on havíem decidit construir les nostres llars, ja que molts ja no podrem tornar, si no canvien les circumstàncies”, expliquen des de APROICAM.

En este sentit, els veïns s'enfronten a lloguers de nous habitatges, a més del pagament de les hipoteques dels habitatges calcinats. És per això que “ens hem unit per a reconstruir l'edifici incendiat en el barri de Campanar i tornar a les nostres llars”.

Un altre objectiu de l'associació és el d'ajudar i assessorar els socis afectats en tots els àmbits, així com “conéixer i depurar responsabilitats de com va ser possible que en un xicotet incendi en un habitatge, el foc assolara les dos torres de l'edifici en pocs minuts”.

Des de l'associació APROICAM asseguren que mai se'ls oblidarà la imatge i el sentiment d'angoixa “en pensar que, del que semblava un xicotet incendi en un dels pisos, es va convertir, en menys de 50 minuts, en una enorme bola de foc que embolicava totalment les dos torres de l'edifici”.


Pujar