elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els veïns de Campanar es bolquen amb els afectats per l'incendi amb l'exposició benèfica ‘Un barri model’

Els veïns de Campanar es bolquen amb els afectats per l'incendi amb l'exposició benèfica ‘Un barri model’
  • La mostra arreplega la vida local del barri de Campanar i als seus veïns. Els beneficis aniran destinats íntegrament a l'Associació de Residents Damnificats per l'Incendi de Campanar (ARDIC)

Una vegada més els veïns de Campanar han tornat a demostrar el seu compromís i generositat amb els veïns afectats pel fatídic incendi dels dos blocs del barri, esta vegada a través de l'exposició solidària ‘Un barri model’, que arreplega la vida local del barri de Campanar i als seus veïns.

A través d'esta mostra es posaran a la venda les 50 fotografies realitzades de manera altruista per 8 dels millors fotògrafs del país: Ángel Álvarez, Gabriel Diaz, Amparito Sebastià, Juan Terol, Natxo Hermoso, Pere Ferrer, Marcos Alberca i Marc Vicens. Els beneficis aniran destinats íntegrament a l'Associació de Residents Damnificats per l'Incendi de Campanar (ARDIC).

A més dels beneficis obtinguts per la venda de les fotografies, també s'han posat a la venda imants, bosses de roba i fotografies en grandària més reduïda per a obtindre fons per a l'associació. També, les persones que ho desitgen, poden col·laborar amb un donatiu a través de bizum.


Durant la presentació de l'exposició, que ha tingut lloc este dijous en la plaça de l'Església, també s'ha inaugurat la placa de ‘Un barri model. Campanar’, que ja passarà a formar part de la plaça. Així mateix, s'ha guardat un minut de silenci per les 10 víctimes de l'incendi.


En este sentit, la segona tinenta d'alcalde i regidora de Recursos Tècnics i Humans de València, Julia Climent, ha destacat que “esta mostra transmet eixe sentiment i generositat que ha demostrat la ciutat de València en general, però de manera concreta els veïns del barri de Campanar, que es van bolcar des del primer moment i el continuen fent. Per això, és un barri model, i és un orgull que destaquem des de l'Ajuntament tots els grups polítics”.

Per part seua, el director Creatiu Executiu i cofundador de l'agència Sibèria, que ha sigut impulsora de la iniciativa, Rafael Pomares, ha indicat que “és una campanya solidària en la qual els veïns de Campanar s'han tornat a bolcar amb la seua gent per a recaptar fons. ‘Un barri model’ és una iniciativa en la qual més de 100 veïns del barri, entre comerciants, treballadors, bombers i transeünts, s'han posat davant de la cambra de 8 prestigiosos fotògrafs de tot el país, per a convertir-se en models i crear un banc d'imatge que des de hui es pot accedir a ell”.

També, la presidenta de ARDIC, Nancy Khawam, ha agraït la prolongació, per part de la Generalitat, de l'ajuda psicològica, i dels impostos de transmissió de patrimoni, per a la compra de vivenda a propietaris i residents afectats.

D'altra banda, algunes empreses com El Corte Inglés, també s'han bolcat amb esta exposició, que estarà exposada en El Corte Inglés de l'avinguda de França a partir del 21 de juny, per a facilitar la seua difusió i venda.

La regidora de Recursos Tècnics i Humans de València també ha incidit en què “des de l'Ajuntament de València sempre hem estat al costat dels afectats de l'incendi des del primer moment, els hem oferit tota l'ajuda possible com a allotjament, ajudes econòmiques i gestió burocràtica. Hem estat en contacte amb ells des del primer moment i el continuem fent, tant en la primera etapa inicial com en l'actual de recuperar a poc a poc la seua vida”.

Respecte a estes ajudes d'allotjament, actualment encara hi ha 69 famílies en les vivendes de Safranar, de les 99 inicials, que després de la prolongació de la seua estada de tres mesos, finalitzarà la seua residència a la fi d'agost.


MÉS FOTOS
Els veïns de Campanar es bolquen amb els afectats per l'incendi amb l'exposició benèfica ‘Un barri model’ - (foto 2)
Els veïns de Campanar es bolquen amb els afectats per l'incendi amb l'exposició benèfica ‘Un barri model’ - (foto 3)
Els veïns de Campanar es bolquen amb els afectats per l'incendi amb l'exposició benèfica ‘Un barri model’ - (foto 4)
Pujar