elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València tindrà un nou centre per a esports urbans com el parkour o l’escalada

València tindrà un nou centre per a esports urbans com el parkour o l’escalada
  • Les instal·lacions s’ubicaran en una antiga nau industrial al carrer de la Noguera, al barri de la Creu del Grau

La Fundació Esportiva Municipal ha aprovat la redacció del projecte bàsic i d’execució de les obres de rehabilitació d’una antiga nau industrial, situada al carrer de la Noguera número 19, per convertir-la en un nou centre d’esports urbans. Esta primera fase de redacció tindrà una inversió al voltant de 14.300 euros, IVA inclòs. Una vegada designada la licitació, esta nova instal·lació comptarà amb un pressupost base d’execució de 431.870,18 euros, i servirà per practicar diferents esports urbans com ara parkour o escalada.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha apuntat que des de la Fundació Esportiva Municipal “continuem amb la creació de nous espais per a la pràctica esportiva i, en este cas, amb l’aposta per les noves matèries esportives com els esports urbans”. Mateo ha assenyalat que la rehabilitació d’esta nau “permetrà a les persones amants d’esports com el parkour, l’escalada o l’skate prendre contacte amb estes modalitats amb més de 2.000 metres quadrats dedicats a estes pràctiques esportives”. “Este és un dels grans projectes de l’àrea d’Esports per al 2023”, ha indicat l’edil.

En concret, la superfície de la parcel·la on se situarà la instal·lació és de 2.115 m², dels quals 1.335 m² seran per a la construcció de la part coberta, mentre que s’habilitaran altres 940 m² per a activitats en l’exterior. Per tant, la superfície a construir total serà al voltant de 2.2275 m².

Javier Matero ha recordat que la pràctica d’estes disciplines esportives requerix d’un assessorament tècnic per part de monitors especialitzats. Per este motiu, des de l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal s’ha posat en marxa este projecte que servirà tant per a tots aquells ja familiaritzats amb els esports urbans com per a aquells que desitgen iniciar-se. Este nou centre d’esports urbans se suma a les diferents instal·lacions situades al Jardí del Túria, com les pistes d’skate boarding, situades entre en el tram VI i en el tram XII. i a la pista de patinatge, situada també en el tram XII.

A més, el regidor ha recordat que València ha sigut seu de diferents esdeveniments d’esports urbans, com el Valencian Skate European Open, que este any 2022 va celebrar la segona edició i en el qual es van desenvolupar diferents competicions nacionals com el Campionat d’Espanya Street Skateboarding 2022 i el València European Skateboarding Open 2022, i també proves internacionals com el Campionat d’Europa 2022 Street o el Campionat d’Europa 2022 Park (de la disciplina roller).

Pujar