elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Valencia rescata 700 fotos inèdites de la guerra civil

Valencia rescata 700 fotos inèdites de la guerra civil
  MÉS FOTOS
  Valencia rescata 700 fotos inèdites de la guerra civil - (foto 2)
  Valencia rescata 700 fotos inèdites de la guerra civil - (foto 3)
  Valencia rescata 700 fotos inèdites de la guerra civil - (foto 4)
  Valencia rescata 700 fotos inèdites de la guerra civil - (foto 5)
  Valencia rescata 700 fotos inèdites de la guerra civil - (foto 6)

  Des de Llibres de l'Encobert llancen una nova campanya per a publicar dos llibres de memòria democràtica: Estiu del 37 i Querido Eugenio.

  "El primer és un àlbum amb una selecció de les quasi 700 fotos de la rereguarda de la guerra que hem revelat i restaurat per primera vegada", explican de la editorial, que ha llançat un Verkami que es pot trobar amb el nom 'Estiu del 37'.

  Arturo Lodeiro, membre de la CNT, es va enamorar de Julia Muñoz durant la guerra i van marxar a València amb una càmera de fotos i la seua família a gaudir de l'últim estiu en llibertat. Arturo va ser afusellat en 1940, el mateix dia de la seua boda i pocs mesos després del naixement de la seua filla.

  El segon és la reedició del llibre de Juana Doña (esgotat des de fa 20 anys) que va inspirar bona part de la lluita memorialista.

  La dirigent del PCE ens va llegar les seues memòries i les del seu marit i líder de les JSU en forma d'un llibre que responia al bloc i a les cartes de comiat que Eugenio va escriure abans de ser afusellat en 1941.

  Juana Doña també va passar anys en els presidis franquistes, però va evitar la pena de mort gràcies a la intervenció d'Eva Perón, que es va commoure en rebre la carta d'un xiquet (Alexis, el fill de Juana i Eugenio).

  Pujar