elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València renova el parc de contenidors amb la instal·lació de 10.000 unitats noves

  • S'aniran reemplaçant 8.600 contenidors antics per nous del model ICON i es reservaran 1.400 unitats per a substitucions per trencaments i vandalisme

L'Ajuntament de València ha iniciat la renovació del parc de contenidors de la ciutat amb 10.000 unitats noves com a part de la posada en marxa del nou contracte de neteja i recollida de residus de València. En concret, s'aniran reemplaçant 8.600 contenidors antics per nous del model ICON i es reservaran 1.400 unitats per a substitucions per trencaments i vandalisme.

El regidor de l'Àrea de Residus, Carlos Mundina, ha indicat que els primers contenidors “ja s'han instal·lat en la zona de la Malva-rosa i se seguirà de manera escalonada pels diferents barris de la ciutat”.

Les empreses adjudicatàries subministraran un total de 10.000 contenidors de càrrega lateral, de 3.000 litres cadascun, per a renovar els antics durant els pròxims mesos fins a juliol, data en la qual es preveu finalitzar el procés de substitució.

Des de principis de març, en una nau del polígon industrial d'Aldaia, s'estan muntant els contenidors per a la seua posterior col·locació als carrers de la ciutat. En esta nau s'ha instal·lat una línia de muntatge formada per 18 treballadors que acoblen les peces i deixen les unitats preparades i envinilades per a la seua posada en marxa.

La distribució de les noves unitats es realitzarà per fraccions. Així, es destinaran 5.000 contenidors grisos a la fracció reste; 2.000 blaus a la de paper-cartó i, d'esta quantitat, 700 unitats seran per a completar illes de contenidors que manquen de contenidor de cartó i les altres 1.300 unitats per a substituir antics. A més, 1.500 contenidors grocs seran per a la fracció envases; i 100 marrons per a matèria orgànica amb 2.000 litres de capacitat.

Segons ha explicat Mundina, “el parc de contenidors marrons per a recollida orgànica és de 3.500 unitats i té una antiguitat mitjana inferior als 3 anys, per la qual cosa en la seua majoria no se substituiran. D'altra banda, és important assenyalar que la substitució es realitzarà segons l'antiguitat del parc de contenidors, que en moltes ocasions és de més de 10 anys”.

El model de contenidor triat és ICON i entre les seus característiques destaquen que les unitats de fracció reste i de fracció orgànica disposen de palanca manual i pedal; que el pedal disposa de diverses altures i posicions per a adaptar-se a les diferents altures de vorada; i que els contenidors per al paper-cartó i envasos estan proveïts d'unes obertures majors per a facilitar el seu ús.

A més, el disseny d'este model de contenidor té una altura menor en el costat que dona a la calçada per a facilitar la visió i millorar la seguretat del ciutadà i menor nivell acústic i de soroll en les operacions de descàrrega i buidatge a camió, ja que s'ha dissenyat amb major precisió per a obtindre un acoblament de peces que durant els desplaçaments i girs per l'acció dels mecanismes del camió produïxen menys soroll.

Pujar