elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València registra la major pujada anual d’afiliacions a la Seguretat Social entre les principals ciutats

València registra la major pujada anual d’afiliacions a la Seguretat Social entre les principals ciutats
  • Juanma Badenas: “Estes dades elns mostren com a València es produeix un escenari òptim per a la creació d’ocupació”

 

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social relatives al mes de març de 2024, València, amb el creixement del 5%, registra de nou la major pujada anual d'afiliacions a la Seguretat Social entre les principals ciutats espanyoles. En concret, les afiliacions en este període han augmentat en 21.321 persones fins a les 448.974 persones afiliades i se situa com la millor dada mensual absoluta des que hi ha registre.

Ateses estes dades, elaborats per l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de València Activa amb les xifres aportades per la Seguretat Social, València torna a erigir-se com la gran ciutat que més ocupació crea, tant en termes interanuals com en intermensuals.

Així, mentre València puja un 5% en afiliacions en un any, Barcelona ho fa en un 2,2% i Madrid, en un 4,2% i, respecte al mes de febrer, València incrementa les seues afiliacions un 0,9%, enfront del 0,6% de Madrid i el 0,7% de Barcelona.

“València repeteix al març com la gran ciutat que més ha crescut en afiliacions en l'últim any, el nombre de persones afiliades és la millor dada absoluta de les serie registrada, això és, este mes batem el rècord d'afiliacions dels últims 18 anys. Les xifres de població ocupada que vam conéixer a principis de mes i les xifres d'afiliacions que hem conegut hui ens mostren com a València es produeix un escenari òptim per a la creació d'ocupació a València”, ha assegurat Juanma Badenas, segon tinent d'alcalde i regidor d'Ocupació.

D'altra banda, al març, València ha registrat 59.828 persones afiliades en règim d'autònoms, una xifra que comporta la millor dada absoluta des que es registren estes dades -gener de 2006-.

Un mes més, València és la capital que lidera el rànquing de les ciutats amb major pes d'autònoms sobre el total de les afiliacions. Així, mentre la ciutat en té un 13,3%, Barcelona disposa d’un 10,5% i Madrid, un 8,7%.

Finalment, el regidor Badenas ha recordat que “un dels objectius prioritaris del consistori és fomentar el desenvolupament econòmic de la ciutat i crear i mantindre l'ocupació fent costat als autònoms i empreses i un exemple són les subvencions municipals que hem aprovat enguany: Emprén i Concilia, Emprén i Consolida o Emprén i Cultiva”.

 

 

Pujar