elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València, referent en el control de plagues

  • La Regidoria de Salut posa a la disposició d'Agència de Salut Pública de Barcelona els seus mètodes per al control de plagues

El Regidor de Salut i Consum, Emiliano García, s'ha reunit esta setmana amb personal de l'Agència de Salut Pública de Barcelona per mostrar el model valencià de desratització i desinsectació. En la reunió van participar la directora de Salut Ambiental de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Elisensa Realp, i tècnics de la citada entitat per conéixer les estratègies de control de plagues dutes a terme a la ciutat de València des de la regidoria.

Segons García, “trobades com esta mostren que València és referent en el control de plagues i, ciutats com Barcelona, es fixen en el nostre model”. Així mateix, ha afegit que a València "no hi ha cap problema de plagues ja que la seua població està controlada i mostra d'això són visites com esta".

En este sentit, l'edil ha recordat que, des de l'any 2015, “hem multiplicat la inversió per combatre les plagues, i hui tenim un pressupost concorde a la grandària de la nostra ciutat”. García ha destacat que en la passada Junta de Govern, s'ha aprovat també una modificació de crèdit per a reforçar els plans i projectes per a mantindre el control adequat a les circumstàncies actuals i continuar reduint la presència de plagues i evitar les molèsties a la ciutadania, en el conjunt de la ciutat i en col·laboració amb el Consell Agrari.

L'edil ha recordat que el Consistori “destina actualment 1,30 euros per veí a este tractament i amb la nova contracta s'incrementarà esta inversió a 2,38 euros”, recorda. A més, ha assenyalat que “actual contracta és herència de les retallades del PP i actualment està en licitació la nova en la qual es va a triplicar el pressupost passant dels 688.717 euros anuals que ens va llegar el PP per a una ciutat de l'envergadura de València, a més de 1,7 milions d'euros”.

Durant la trobada, ha explicat que s'han tractat temes com l'ús de caixes per a rates integrades als parcs urbans, i els dispositius en arbratge i anells de protecció contra la rata negra.

Estos anells de protecció impedeixen que la rata negra, coneguda per la seua capacitat per a moure's per les branques d'arbres, construïsca els seus nius en els arbres, especialment en les palmeres. A més, també dificulten que l'animal passe d'un edifici a un altre a través dels fils de subministraments d'electricitat i telefonia.

També es va realitzar una valoració de la pintura Inesfly en pous de clavegueram, que dota a les superfícies d'un recobriment polimèric en base aquosa amb microcàpsules polimèriques d'insecticides, acaricides i reguladors del creixement d'insectes per a controlar tot tipus d'artròpodes.

Pujar