elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2022

València promociona en FITUR la seua capitalitat europea del turisme intel·ligent

València promociona en FITUR la seua capitalitat europea del turisme intel·ligent
  • La capital del Túria acull en 2022 l'III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents

MÉS FOTOS
València promociona en FITUR la seua capitalitat europea del turisme intel·ligent - (foto 2)

València ha presentat en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de 2022 la celebració del Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents, en el marc de les activitats vinculades a la Capital Europea del Turisme Intel·ligent.

Aquest congrés, organitzat per la Secretaria d'Estat de Turisme i Segittur, amb la col·laboració de Visit València, Invattur-Generalitat Valènciana i Organització Mundial Turisme, reunirà en el Palau de Congressos, del 21 al 22 de novembre, a uns 400 assistents. El regidor de Turisme, Emiliano García, ha manifestat la seua satisfacció davant el fet que València aculla la tercera edició del Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligent, un congrés clau en la capitalitat europea del turisme intel·ligent que València ostenta en 2022. L'objectiu d'aquest esdeveniment, que comptarà amb un comité d'experts, és debatre sobre els reptes als quals s'enfronta el sector en aquesta matèria i buscar solucions intel·ligents per al desenvolupament sostenible”.

Amb tot, València es presenta com capital europea de turisme intel·ligent, buscant la innovació en tot el procés turístic en col·laboració amb les empreses i amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni en tota l'activitat turística.

A més de la presentació d'aquesta “important” cita per a la ciutat de València, l'agenda d'activitats de Visit València durant el segon dia de FITUR “està copada de presentacions sobre els grans esdeveniments que se celebraran a la ciutat”. Aquest 2022 és l'any de València: seu dels Gai Games 2026, Capital Mundial del Disseny, Capital Europea de Turisme Intel·ligent i la celebració del Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents. A més, aquesta segona jornada està marcada per la visita de la Diputació de València a la fira.

La notícia s'ha donat a conéixer hui en el marc de Fitur, on han acudit el regidor de Turisme, Emiliano García, i la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, en un acte presidit pel President de la Generalitat, Ximo Puig, i el Secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés.

2022, l'any de València

Concretament, la plaça central del pavelló de València ha acollit la presentació dels projectes “més ambiciosos” que tindran lloc enguany a la ciutat. D'una banda, la Capital Mundial del Disseny que es desenvoluparà al llarg d'enguany amb més de 100 activitats i 150 ponents de primer nivell. A més, s'implicaran 70 convenis, 25 espais i prop de 100 entitats per a celebrar i donar a conéixer al món el disseny ‘made in’ València. La València World Capital Design 2022 preveu atraure com a mínim a 2 milions persones, entre elles al voltant de 200.000 visitants estrangers.

“Un altre plat fort de les celebracions és que és Capital Europea de Turisme Intel·ligent. València va ser seleccionada al costat de Bordeus, per tots els nous projectes que s'estan implantant, i que hui dia fan que el visitant puga gaudir de practicar turisme intel·ligent”.

“L'objectiu d'aquesta capitalitat és compartir coneixement i posicionar a la ciutat com a pionera en intel·ligència turística. També involucrar als ciutadans valencians al fet que coneguen els valors d'aquesta mena de turisme. Així com impulsar a les empreses locals al fet que es transformen dins de l'ecosistema Smart Tourism. Tot això amb la col·laboració de València Tech City, Startup tecnològiques i la Universitat de València”.

Gai Games 2026, protagonista de FITUR LGBT+

D'altra banda, el mes de novembre passat València va ser triada com la pròxima seu dels Gai Games 2026. Una elecció en la qual la ciutat es va enfrontar a grans destinacions turístiques LGTB+ com Guadalajara (Mèxic) i Munic (Alemanya). En FITUR LGBT+ es presentarà el projecte valencià per a 2026 de la mà de David Gómez.

Aquest esdeveniment se celebrarà entre els mesos de maig i juny de 2026. Durarà una mica més d'una setmana i acollirà competicions de més de 30 modalitats esportives. Serà una trobada esportiva que inclourà diverses activitats culturals, i que atraurà a 15.000 esportistes i 100.000 visitants. Tot això suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de més de 120 milions d'euros.

També en FITUR LGBT+, la regidor d'Esports Pilar Bernabé i el president de Samarucs, Javier Gil Quintana parlaran sobre els Jocs Taronja. Un torneig esportiu internacional organitzat per Samarucs des de 2004 amb l'objectiu de promoure la visibilitat i reivindicació LGTBI+, lluitar contra la LGTBIfobia en l'esport i promoure la normalització de la diversitat d'opcions i identitat sexual i el rebuig de qualsevol discriminació.

Pujar