elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València prepara la seua primera mascletà en Madrid

València prepara la seua primera mascletà en Madrid
  • Tècnics, Bombers, Policia Local, Protecció Civil, fallers i pirotècnics viatjaran la setmana que ve per a organitzar-la

Una expedició de l'Ajuntament viatja la setmana pròxima a Madrid per a preparar la primera mascletá en la capital d'Espanya que es dispararà abans del mes de març. L'objectiu és promocionar les Falles com a Patrimoni de la Humanitat i la ciutat de València. La comitiva de la capital l'encapçala el regidor de Falles, Santiago Ballester, al costat del delegat de la pirotècnia en la Junta Central Fallera.

Va ser un dels compromisos de l'actual alcaldessa de València, María José Catalá, quan encara era candidata i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida durant les passades falles per a portar a la capital un dels espectacles més que es viu en la plaça de l'Ajuntament durant tots els dies des del dia 1 al 19 de març.

L'expedició que es reunirà dimarts que ve dia 21 de novembre amb els seus homòlegs la conformen responsables de Bombers, Policia Local, Protecció Civil, fallers i tècnics així com el pirotècnic que dispararà la mascletá a Madrid. Es reunixen amb els seus homòlegs de l'Ajuntament de Madrid per a decidir la plaça de la capital on se situe la mascletá, la seua organització així com la data en la qual se celebre. Serà la primera de les reunions de coordinació de totes dos administracions per a portar avant, ja que els experts de l'Ajuntament treballaran amb els homòlegs madrilenys per a portar avant la mascletá.

“És una acció de promoció turística de la ciutat de València i la seua festa més universal com són les seues Falles”, explica l'alcaldessa de València, María José Catalá, alhora que “és portar un dels nostres espectacles més singulars a la capital perquè gaudisquen del mateix els madrilenys”. Catalá ha defensat l'aposta per un eix cultural entre València i Madrid amb actuacions conjuntes i una d'elles és la mascletá. L'alcaldessa afirma que la presència de València a Madrid és fonamental per a promocionar la nostra ciutat com a destinació turística i per a promocionar les nostres Falles.

Pujar