elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València es posa ferma contra els cotxes que utilitzen el carril bus de l'EMT

València es posa ferma contra els cotxes que utilitzen el carril bus de l'EMT
  • S'intensificaran els controls contra els vehicles que aparquen o circulen en este carril

A partir del pròxim dilluns, 22 d'abril, arranca una campanya coordinada per la Policia Local i EMT València per sensibilitzar la ciutadania sobre els perjuís que provoca per al transport públic l'ocupació no autoritzada del carril bus-taxi, entre elles retencions, col·lapses circulatoris, pèrdues de freqüència i accidents.

La primera fase de la campanya de control i vigilància dels carrils reservats als autobusos d'EMT i els taxis es prolongarà durant la primera setmana. I serà informativa, amb avisos, informació de la normativa vigent i recomanacions a les persones usuàries de vehicles privats que recorren amb freqüència al carril bus i dificulten la seua fluïdesa. 

Però després de la primera setmana, la campanya contempla una segona fase executiva amb les sancions que marca l'actual ordenament, i que poden arribar fins als 300 euros. La invasió freqüent del carril bus-taxi “va clarament en contra de les dinàmiques d'un bon servici de transport públic a la ciutat, ja siga amb aparcaments mínims o prolongats, o amb la circulació freqüent dels vehicles privats que, òbviament, tampoc està permesa”, explica el regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell.

“Tal com establix l'Ordenança de mobilitat, el transport públic col·lectiu de persones viatgeres és l'element central de la mobilitat urbana. Per això, l'Ajuntament de València, en una mostra més del nostre decidit suport a la mobilitat pública, posa en marxa esta campanya, plenament convençuts que redundarà en benefici de tots. Hem de tindre molt present que l'ús del transport públic i el seu foment reduïxen notablement la utilització del vehicle privat i ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones i a preservar el medi ambient a la ciutat”, afig Carbonell.

“Però és que a més estem convençuts que la primera fase d'esta campanya, didàctica i formativa, amb agents de la Policia Local i personal d'inspecció d'EMT alertant sobre els perjuís i riscos considerables de l'ocupació no autoritzada del carril bus, ja redundarà en bons fruits”, subratlla el regidor de Mobilitat, que ha mantingut diverses reunions al llarg d'esta setmana amb responsables de la Policia Local i EMT València.

Tant la Policia Local com l'Empresa Municipal de Transports dissenyen ja els equips de treball que, a partir del dia 22, iniciaran la campanya de control i vigilància dels carrils reservats a autobusos municipals i taxis. Tots dos organismes han realitzat una anàlisi prèvia de les zones de la ciutat amb major freqüència d'ocupació no autoritzada del carril bus on fins i tot s'ha *cronificado el seu ús en determinats trams horaris. En estos punts és on es desplegaran amb major assiduïtat agents de la Policia Local i personal d'inspecció d'EMT, encara que la campanya abasta la xarxa de carrils de tota la ciutat.

La idea d'esta campanya sorgix, en el si de la companyia, arran de les reunions mantingudes amb les pròpies centrals sindicals d'EMT València, els qui han sol·licitat reiteradament que s'acabe amb l'ocupació no permesa dels carrils bus, perquè tal com assenyalen, esta pràctica, a més de perjudicar el transport públic, “incidix directament i de manera negativa en el desenvolupament diari de la labor del personal de conducció de la companyia municipal que reclama campanyes de control i sensibilització com la que ara es posarà en marxa”. 

Pujar