elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València obri una finestreta única per al sector de l'hostaleria

València obri una finestreta única per al sector de l'hostaleria
  • Es tracta d'un punt d'atenció on poder efectuar consultes per part dels sectors hostaler i de l'oci

“L'Ajuntament de València posa en marxa un punt d'atenció per a les consultes del sector hostaler i de l'oci, tal com reclamava el sector. L'objectiu és oferir-los una solució més eficaç i eficient, i donar resposta a les demandes que el sector havia traslladat a l'Ajuntament a través de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València”. La regidora de Turisme, Paula Llobet, ha anunciat este dilluns amb estes paraules la posada en marxa d'una finestreta única per al sector de l'hostaleria.

El nou servici consta d'una pàgina web específica per al sector, https://www.valencia.es/cas/turismo/hosteleria, que permet als interessats trobar la informació necessària sobre els diferents procediments i requisits administratius per a desenvolupar l’activitat hostalera i d'oci a la ciutat de València. A més d'este nou canal de comunicació, també s'ha posat en marxa un correu electrònic hosteleria@valencia.es per a atendre exclusivament les consultes del sector.

Com a novetat, les empreses i persones del sector també tindran l'opció d'atenció presencial, amb cita prèvia, en les instal·lacions municipals tots els primers dilluns de cada mes de 09:00 a 14:00 hores. A més, podran realitzar consultes telefòniques tots els dimarts i dijous de 09:00 a 13:00 hores en el telèfon habilitat per a això (en el número 661237824).

La presentació de la finestreta única ha comptat amb la participació de la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet; el president de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, Manuel Espinar; el secretari de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, Rafel Ferrando; i el president de l'Associació de Bars, Juan Carlos Gelabert. En representació del sector oci, ha participat Víctor Pérez, president de la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR).

Un sector estratègic per a la ciutat

La regidora Paula Llobet ha explicat que “ens hem assegut amb el sector, hem escoltat les seues peticions i els hem donat una solució. Per a l'Ajuntament de València el turisme és un sector estratègic per al desenvolupament econòmic de la ciutat. Per això volem millorar el nostre model de turisme treballant conjuntament amb tots els agents de l'ecosistema”. “Esta finestreta única és un primer pas, per a treballar units i d'una forma més eficient per eixe nou model turístic intel·ligent, responsable i sostenible”, ha argumentat Llobet. “Amb la seua posada en marxa, volem traslladar al sector la importància que té l'hostaleria i l'oci per al nou equip de govern”. La regidora ha afegit que “és una mostra de la nova manera de treballar que volem imprimir a l'Ajuntament de València. Eliminem traves burocràtiques i som un ajuntament facilitador, emprenedor i dialogant”.

La delegada de Turisme ha recordat que València ha sigut triada Capital Verda Europea 2024, distinció que reconeix l'aposta pionera per convertir-se en una ciutat climàticament neutra en 2030. “El compromís del nou equip de govern de l'Ajuntament de València és que la sostenibilitat siga un dels pilars del nostre desenvolupament turístic. Treballarem per un turisme sostenible, que garantisca la convivència entre residents i visitants, que ens permeta salvaguardar el nostre patrimoni i millorar la qualitat de vida de tots els valencians. Una finalitat que el sector de l'hostaleria i l'oci compartix amb nosaltres i per la qual treballarem junts, en benefici de tots”, ha conclòs.

Pujar