elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València instal·la una trentena de bancs fabricats amb targetes de crèdit reciclades

València instal·la una trentena de bancs fabricats amb targetes de crèdit reciclades
  • La iniciativa es duu a terme amb la col·laboració del Banc de Santander

MÉS FOTOS
València instal·la una trentena de bancs fabricats amb targetes de crèdit reciclades - (foto 2)
València instal·la una trentena de bancs fabricats amb targetes de crèdit reciclades - (foto 3)
València instal·la una trentena de bancs fabricats amb targetes de crèdit reciclades - (foto 4)

L'Ajuntament de València ha començat a distribuir una trentena de bancs per diferents punts de la ciutat, amb la particularitat de que estan fabricats a partir de targetes de crèdit bancàries després de ser sotmeses a un procés de reciclatge. Es tracta d'una iniciativa de caràcter sostenible que el consistori impulsa en col·laboració amb el Banc de Santander.

El regidor d'Urbanisme i Habitatge, Juan Giner, i el director territorial de Banc Santander a la Comunitat Valenciana i regió de Múrcia, Luis Rodríguez de la Font, han signat este matí l'acord de col·laboració pel qual l'entitat financera lliurat enguany a la ciutat un total de 34 bancs fabricats amb targetes bancàries reciclades. Tots dos han visitat el primer dels bancs, que s'ha situat entre els carrers de Joaquín Benlloch i Vicente Marco Miranda. Tal com han explicat, la nostra voluntat és continuar col·laborant perquè s'establisca una continuïtat en els pròxims anys “per a fer de València una ciutat cada vegada més sostenible”.

Este nou mobiliari urbà s'anirà instal·lant en zones de nova expansió de la ciutat com ara Malilla Nord, les calles Illa Formentera i Vicente Marco Mirando, o en els voltants del camp de futbol municipal de Malilla, entre altres ubicacions.

Crear ciutats millors

Tal com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Juan Giner, “la col·laboració públic-privada ha de ser una constant en la nostra acció de govern i per eixa raó fomentem este tipus d'iniciatives que contribuixen al fet que València aposte per la sostenibilitat”. “Este –ha continuat- és un exemple senzill que entre tots hem de contribuir a construir ciutats millors per als nostres veïns”.

El regidor ha recordat també que, a més de l'impuls a la sostenibilitat, esta iniciativa “suposa també una resposta a les demandes dels veïns que, en estes zones concretes, ens han traslladat les seues peticions perquè habilitem els carrers i places amb nou mobiliari urbà”.

Per la seua banda, el director d'Institucions de Banco Santander, José Miguel Lorente, ha assenyalat que “esta donació suposa un pas més en el compromís que mantenim amb la ciutat de València i un clar exemple d'economia circular i del nostre esforç per ser cada dia un banc més responsable i reduir el nostre impacte en el medi ambient”. El representant de l'entitat financera ha afegit que “fer partícips als valencians d'este esforç suposa per a nosaltres una gran satisfacció”.

Fa un any que Banc Santander va posar a la disposició dels seus clients la possibilitat d'entregar les seues targetes caducades o deteriorades per a sotmetre-les a un procés de reciclatge i transformació en mobiliari urbà. El procés s'inicia quan el client deposita la seua targeta caducada en el caixer automàtic. Uns dies després, rep un missatge que li confirma que esta ha sigut reciclada.

Les targetes de crèdit es converteixen així en matèria primera per a fabricar este tipus de mobiliari; però no és l'únic material potencialment recuperable. També s'utilitzen altres elements, com a xarxes marines recuperades del fons de la mar, que troben una segona vida útil. El Banc de Santanter ha reciclat ja més de 769.000 targetes caducades, dins de la seua aposta per l'economia circular i per continuar reduint els impactes mediambientals.

Tal com han assenyalat des de l'entitat, Banc Santander s'ha fixat l'objectiu que, en 2025, totes les seues targetes estiguen fabricades amb materials sostenibles en tots els països en els quals opera. Només a Espanya, Santander estalviarà enguany més de 22 tones de plàstic d'un sol ús i 360 tones de CO2 equivalent per l'emissió de més de 4,5 milions de targetes de materials sostenibles.

Pujar