elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València destinarà prop d'un milió d'euros a la renovació i millora de l'enllumenat públic

València destinarà prop d'un milió d'euros a la renovació i millora de l'enllumenat públic
  • La Junta de Govern aprovarà un nou projecte de renovació i millora de les instal·lacions en els barris de Torrefiel, Orriols, la Malva-rosa i el Cabanyal-Canyamelar

La Junta de Govern Local (JGL) aprovarà este divendres un nou projecte de renovació i millora de l'enllumenat públic, la inversió del qual ascendix a 950.000 euros, que contempla la instal·lació de 534 noves lluminàries en els barris de Torrefiel, Orriols, la Malva-rosa i el Cabanyal-Canyamelar.

La regidora de Recursos Humans i Tècnics, Julia Climent, ha indicat que “amb este projecte el govern municipal renova el seu compromís de continuar millorant els barris de la ciutat. Per això, destinarem prop d'un milió d'euros per a reemplaçar els fanals d'estos barris, amb el doble objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus veïns i l'eficiència energètica de l'enllumenat municipal”.

En este sentit, Climent ha recordat que “fa tan sols una setmana es va aprovar ja un altre projecte de millora de l'enllumenat en diferents zones i barris de la ciutat, amb una inversió d'1.850.000 euros. Se sumen ara estos 950.000 euros, dels quals 652.000 euros aniran íntegrament destinats a la Malva-rosa per a atendre les necessitats i mancances que ens han transmés els veïns d'esta zona. Una actuació que esperem tindre executada a la fi d'este mateix any 2024”.

El nou projecte de renovació i millora de l'enllumenat públic preveu la instal·lació d'un total de 534 noves lluminàries, entre fanals i braços de façana, en substitució dels antics bàculs de carretera i fanals obsolets encara existents als carrers i places on s'intervindrà.

Concretament, en la Malva-rosa es va renovar l'enllumenat existent en les places de Cronista Francesc Momblanch i Llibertador Simón Bolívar i als carrers de Gran Canària, Beat Juan Grande, Doctor Álvaro López, Enginyer Fausto Elío, Mendizábal, Enginyer Manuel Maese, Font d’en Carròs, Vicent la Roda, Sant Rafael, Sant Joan de Déu i Riu Tajo.

La inversió en els barris de Torrefiel, Orriols i el Cabanyal-Canyamelar ascendirà a 298.000 euros i abastarà l'avinguda de la Constitució, des de la bifurcació amb el carrer Comte de Lumiares fins a l'encreuament amb l'avinguda Germans Machado i carrers adjacents. En el Cabanyal-Canyamelar s'actuarà als carrers Marí Blas de Lezo i Lluís Peixó.

El projecte inclou la instal·lació de controladors per a la telegestió de l'enllumenat i instal·lació de lluminàries amb tecnologia LED per a aconseguir un alt rendiment lluminós i un menor consum d'energia. Amb l'objectiu de reduir el consum d'energia elèctrica de la instal·lació, es programaran les lluminàries de LED segons la següent corba d'encesa: fins a les 22:00 hores amb el 100 % de la potència nominal; des de les 22:00 i fins a les 00:00 hores amb el 80 % i a partir de les 00:00 hores amb el 50 %.

Pujar