elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València dedicarà una sala del Museu de Belles arts a Sorolla

València dedicarà una sala del Museu de Belles arts a Sorolla
  • La regidora de Patrimoni ha rebutjat crear un museu propi al no tindre "contingut suficient" per al seu desenvolupament

El Museu de Belles arts de València comptarà amb una sala específica que acollirà les pintures de Joaquín Sorolla amb motiu del centenari de la seua defunció que es commemora aquest 2023.

Així ho ha comunicat l'edil de Patrimoni, Gloria Tello, durant el transcurs del ple municipal, en el qual ha presentat una moció alternativa per a donar suport a la creació d'una sala dedicada a l'artista en el Belles arts després de la moció presentada per Ciutadans en la qual demanaven la posada en marxa d'un museu propi del 'mestre de la llum'.

Tello ha explicat que l'Ajuntament no té "contingut suficient" per a poder obrir aquesta pinacoteca, ja que hi ha obres de Sorolla que per contracte no poden eixir del Museu de la Ciutat. A més, ha indicat que "el testament de la vídua obliga al fet que el museu estiga a Madrid".

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha lamentat que Sorolla només tinga una sala i no un museu, perquè és "un voler i no poder". Per part seua, la portaveu del PP, María José Catalá, ha indicat que "el Museu Sorolla és una reivindicació històrica, però és una qüestió complexa pel testament del pintor. La ciutat ho mereix, però és necessari estar alineats amb l'Estat".

Des de Vox, el seu portaveu, Pepe Gosálbez ha assenyalat que anava a votar a favor de la proposta de Ciutadans, no obstant això, la moció alternativa presentada per Tello li ha semblat "fum".

Finalment la moció alternativa ha sigut aprovada amb els vots a favor de PSPV i Compromís, les abstencions de PP i Vox, i el vot en contra de Ciutadans.

Pujar