elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Dia Internacional de la Dona

València dedica el 8 de març a les dones esportistes per a inspirar a les noves generacions

Arxiu
Arxiu
  • Consulta la programació prevista en la capital del Túria i les pedanies de Benimàmet i El Palmar

Amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona, l'Ajuntament de València ha planificat una campanya per a sensibilitzar a la societat sobre la situació de desigualtat que encara hui suporten les dones només pel fet de ser dones en tots els àmbits socials però també en la pràctica esportiva.

És en esta matèria on se centra la campanya del 8 de març de 2024 amb l'objectiu de reflexionar sobre la situació diferencial en la qual es troben les dones en l'esport, un sector en el qual tradicionalment les dones s'han sentit apartades com a activitat lúdica i competitiva malgrat la importància que té l'esport per a la qualitat de vida i el benestar de les persones.

Així, l'Ajuntament de València pretén este 2024 fomentar l'esport base i l'esport com a oci saludable sense edat, sobretot entre les dones perquè no siga abandonat amb l'arribada de l'adolescència o de la maternitat.

La finalitat d'esta campanya és motivar a les dones en la pràctica esportiva, visibilitzar-les com a competidores i donar suport a l'esport d'elit i professional.

Activitats programades

Des de l'Ajuntament de València té previst un acte per al 8 de març, dia internacional de la dona, en el Saló de Cristall per a retre homenatge a les esportistes en actiu o no, que són o han sigut referents importants.

Així mateix, el dilluns 25 de març es realitzarà el Fòrum Dona i Esport en el complex soci-esportiu de la Petxina amb la participació de dones esportistes, a més de tallers 3xlaigualdad d'Anna Gómez, exjugadora de bàsquet en diferents centres educatius de la capital del Túria. A través d'estos tallers tractaran la inclusió de les dones en l'esport des d'edats primerenques.

En la primera fase del taller formatiu, dirigit als alumnes de 5é i 6é de Primària sobre “L'esport sense gènere” amb xarrades per a eliminar prejuís o estereotips.

A més, es durà a terme la xarrada “És referent” amb la figura de l'esportista valenciana Anna Gómez i el torneig de 'Bàsquet 3x3' per a fomentar la igualtat en la pràctica esportiva i sensibilitzar de la situació de les esportistes actuals des de la vivència d'una de les protagonistes.

Finalitzant el projecte amb un concurs de rap, propiciant la relació amb altres centres units al projecte i amb la implicació del professorat i famílies en un acte final.

Entre les diferents activitats que es realitzaran en col·laboració amb altres regidories i principalment amb la regidoria d'esports i la Fundació Esportiva Municipal, es troben exhibicions esportives, partits amistosos, projeccions cinematogràfiques i documentals amb debats, taules redones amb expertes de diferents àmbits esportius, tant de pràctica com de gestió, direcció, tallers en els col·legis, 10K Carrera de la dona, etc.

Pedania de Benimàmet

Dilluns 4 de març

18.30 hores. Exposició de treballs realitzats per l'alumnat dels col·legis de Benimàmet, consistent en treballs realitzats sobre cartolines, sent la temàtica, dones amb qualitats humanes, morals i rellevants. En Espai Obert-Benimàmet, carrer Crisóstomo Martínez, 2

Dimarts 5 de març

18.30 hores. Xarrada a càrrec d'integrants de l'Associació de la Retina de la Comunitat Valenciana sobre el tema de “Dona i discapacitat” al qual seguirà un col·loqui entre els assistents. En Espai Obert-Benimàmet, carrer Crisóstomo Martínez, 2

Dimecres 6 de març

18.30 hores. Col·loqui-tertúlia “Un café entre nosaltres”, consistent en una xarrada a fi de compartir vivències, testimoniatges i experiències de superació i apoderament de les dones participants en este. Es projectarà un curtmetratge que donarà peu a l'activitat descrita. En Espai Obert-Benimàmet, carrer Crisóstomo Martínez, 2

Dijous 7 de març

18.00 hores. Presentació d'una obra literària “Llàgrimes Negres” de l'escriptor Lute Pérez, relacionada amb les dones, i posterior col·loqui. En Espai Obert-Benimàmet, carrer Crisóstomo Martínez, 2

Divendres 8 de març

18.30 hores. Homenatge a les dones del poble en l'amfiteatre del parc lineal. En Parc Lineal

Pedania del Palmar

Divendres 1 de març

Presentació del llibre, de la presidenta de l'Associació de Mestresses de casa del Palmar, anomenat “Els dons pescadors del Palmar”, el qual serà amenitzat amb un berenar-sopa, cortesia de l'alcaldia del Palmar.

Pujar