elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI VALÈNCIA

València decreta tres dies de dol oficial per la tragèdia de Campanar: se suspén la Crida i la resta d'actes fallers

València decreta tres dies de dol oficial per la tragèdia de Campanar: se suspén la Crida i la resta d'actes fallers
  • El president de la Generalitat Valenciana també fa extensible el duel oficial a tota la Comunitat durant tres dies i les banderes onejaran a mitja asta

L'Ajuntament de València decretarà este divendres tres dies de dol oficial per la tragèdia de l'incendi del barri de Campanar que ha arrasat dos blocs d'habitatge que deixa, almenys, quatre morts, 14 persones desaparegudes i 15 ferits.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha mostrat el seu suport als familiars de les víctimes d'esta tragèdia.

Entre els actes afectats per l'incendi estan la Crida des de les Torres de Serrans, la macrodespertà, l'Entrada de Bandes i la mascletà.

També el president Carlos Mazón ha ampliat el dol oficial a tota la Comunitat Valenciana i les banderes onejaran a mitja asta. Este és el primer decret en el qual està treballant la Generalitat Valenciana, com ha avançat a primera hora d'este matí el cap del Consell.

Així mateix, estan treballant en un segon decret de mesures econòmiques de restitució de la vida, habitatges, estris i necessitats que puguen tindre al més prompte possible, “mentres esperem les dades dels bombers que cap podem dir al fet que hora entraran perquè les comprovacions són exteriors, visuals”.

De les 15 persones ferides, set són bombers i no corre perill la vida de ningú. Del total de persones ferides només hi ha sis ingressades, cinc d'elles bombers, per cremades i trencament de braç en alguna caiguda. Nou dels ferits han sigut d'alta immediatament.

També ha comparegut la ministra de Ciència, Diana Morant, que ha traslladat el condol en nom del Govern d'Espanya i ha mostrat la màxima col·laboració amb l'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana.

 

Pujar