elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València consolida la seua posició en l'univers ‘gaming’ amb la II edició de “DreamHack”

València consolida la seua posició en l'univers ‘gaming’ amb la II edició de “DreamHack”
  • Es tracta d'un dels festivals culturals més importants de tota Espanya d'aquest sector i únic a tot el món

MÉS FOTOS
València consolida la seua posició en l'univers ‘gaming’ amb la II edició de “DreamHack” - (foto 2)
València consolida la seua posició en l'univers ‘gaming’ amb la II edició de “DreamHack” - (foto 3)

Fira València acull des de hui la segona edició de 2022 de DreamHack, la major xarxa de festivals de gaming del món. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, acompanyada del regidor d'Esports, Javier Mateo, i el regidor d'Hisenda i de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha assistit a l'obertura d'esta trobada que consolida la nostra ciutat com un referent internacional del sector de l'oci digital.

Tal com ha subratllat Sandra Gómez, “València és l'única ciutat del món que celebra dos edicions d'esta convocatòria mundial, la qual cosa ens convertix en un referent únic dins d'una xarxa que es realitza per tot el món”. Per primera vegada, DreamHack té una edició d'hivern que, a més, ha començat hui 9 de desembre, en coincidència amb la data en la qual es va celebrar el primer festival.

DreamHack va arrancar internacionalment a Suècia, l'any 1994, i té el rècord Guinness al festival digital més gran del món en visitants únics. A més de València, la trobada es pot gaudir en altres ciutats com Dallas, Austin o Atlanta (els EUA), Leipzig (Alemanya), Jönköping i Malmö (Suècia), o Mont-real (el Canadà), amb un total de 13 cites per tot el món al llarg de l'any. A Espanya, l'edició de València s'ha consolidat com uns dels festivals de e-sports pioners al nostre país.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà ha recordat que València “porta des de l'any 2015 apostant pel DreamHack perquè és una oportunitat per a potenciar a la ciutat en un sector que no es pot ja dir que siga de futur, sinó que és un sector de present en la generació de riquesa i llocs de treball de qualitat”. De fet, ha recordat Sandra Gómez, “València té una gran cultura gaming, i precisament tenim una ací una de les escoles més importants de l'àmbit nacional”. “Per això -ha afegit- volem festivals com este, que no només fomenten la pràctica d'una activitat ja reconeguda com a e-esport, sinó també el desenvolupament i producció prèvia”.

De fet, l'Ajuntament ha incrementat el pressupost dedicat al patrocini d'esta doble edició anual, “perquè volem que es quede a València un festival que compta amb més de 65.000 visitants únics, que el situen com un dels festivals culturals més importants de tota Espanya d'este sector i únic a tot el món”. El patrocini de l'Ajuntament arriba als 150.000 euros, la qual cosa permet dos edicions enguany.

La vicealcaldessa i regidora ha recordat, a més, que València compta “amb una de les millors escoles de l'àmbit nacional en creació de videojocs i aquest tipus de continguts, i som una de les ciutats que està produint talent en un sector que s'està desenvolupant vertiginosament i està generant molts llocs de treball, i treball de qualitat”.

A més dels més de 65.000 visitants únics que acudiran a la convocatòria DreamHack València, també es contempla la presència d'aficionats de tot el món en línia, que podran seguir els tornejos a través d'Internet.

Pujar