2 de desembre de 2020 2/12/20

València es consolida com la capital del running

València es consolida com la capital del running - (foto 1)
  • Quasi 12.000 corredors han participat en la 26a edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso

  • Els kenyans Kibet i El Aziz han sigut els primers a creuar la meta amb un temps de 59:29 i 59:32, respectivament. En la categoria de dones Jepchirchir ha batut un nou rècord per a esta carrera entrant en meta en 1:07:09 hores

Galeria de fotos
Valencia - Mitja Marató Trinidad Alfonso
Valencia - Mitja Marató Trinidad Alfonso
MÉS FOTOS
València es consolida com la capital del running - (foto 2)
València es consolida com la capital del running - (foto 3)
València es consolida com la capital del running - (foto 4)

11.768 atletes s'han calçat este matí les sabatilles per a córrer una històrica Mitja Marató de València. Un nou rècord de finishers en una carrera que ha estrenat en la seua 26 edició l'Etiqueta d'Or que concedix la IAAF. Els primers corredors han entrat en meta en menys d'una hora i la primera dona a creuar la línia d'arribada ha batut un rècord de velocitat.

Així, l'atleta kenyana Peres Jepchirchir s'ha proclamat guanyadora entre les dones amb un temps de 1:07:09. Jepchirchir, actual campiona mundial de mig marató, ha rebaixat en 21 segons la millor marca del circuit valencià en la dita categoria. Per la seua banda, Stephen Kosgei Kibet ha sigut el primer a creuar la línia de meta amb 59:27, seguit de Mustapha El Aziz amb 59:29 i Edwin Kipsang Rotich en tercera posició amb 59:32.

La jornada ja apuntava alt amb l'ambient que es respirava a primera hora i els milers de matiners que han eixit al carrer per a animar als seus familiars i amics. Així, a partir de les huit del matí ja ha començat a sonar la música i a ambientar l'entorn de la carrera que s'ha anat omplint a poc a poc fins a quedar totalment abarrotat moments abans de començar.

A les 9:00 donaven el tret d'eixida a la primera tanda de corredors i minuts després eixia la segona. 21 quilòmetres de recorregut per tota la ciutat de València i per punts tan emblemàtics com la Plaça de l'Ajuntament, la de Bous, la Puerta al Mar, les Torres de Serrans o junt amb l'antic llit del Túria. Un gran recorregut però recolzats en tot moment per les milers de persones que els han victorejat a més dels 31 punts d'animació amb música i comissions falleres disfressades.

El moment més incòmode potser s'ha produït una vegada acabat la carrera perquè s'ha format un tap a partir de les 11:00 del matí per la zona d'avituallament una vegada ja arribats a meta. Han sigut molts els corredors que s'han queixat d'este problema al final del recorregut ja que hi havia molta gent per a l'espai limitat. Encara així no s'ha produït cap incident greu en tota la jornada.

Un públic d'or en una carrera d'or perquè este guardó només ho posseïxen 10 proves e tot el món i València és una d'elles. A més, ha sigut la primera carrera de la història d'Espanya que se celebrava amb este guardó atorgat pel màxim estament esportiu en el món de l'atletisme. El president de S.D. Correcaminos, Paco Borao, ha manifestat la seua satisfacció al finalitzar la prova: 'Podem estar molt contents, perquè és una fita que no es dóna en moltes altres carreres '.

Pujar