elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València celebrarà el Dia de la Verge amb una mascletà nocturna i ornamentació especial

València celebrarà el Dia de la Verge amb una mascletà nocturna i ornamentació especial
  • Pere Fuset avança que l’adjudicació dels tapissos florals està ja “molt avançada” i que hi haurà una mascletà nocturna com a novetat

MÉS FOTOS
València celebrarà el Dia de la Verge amb una mascletà nocturna i ornamentació especial - (foto 2)

Enguany es pujarà un 200 % l’aportació econòmica que fa l’Ajuntament per al Dia de la Mare de Déu, de manera especial, amb motiu del centenari de la seua coronació, que inclou tota una sèrie d’actes extraordinaris. D’esta manera, el conveni s’incrementa en 53.695,52 euros, fins arribar als 80.817,70 euros, triplicant l’import de l’any anterior. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ho ha anunciat en la reunió que ha mantingut hui amb el rector de la basílica de València, Juan Melchor Seguí, i amb el seu vicerector, Álvaro Almenar.

El regidor Pere Fuset ha mostrat “tota la predisposició de l’Ajuntament de València perquè la celebració de la Mare de Déu siga tot un èxit en un any tan important com és el de la celebració del centenari de la seua coronació”. L’edil ha destacat que “es podran sufragar totes les activitats extraordinàries previstes, tal i com es va comprometre el mateix alcalde de València, Joan Ribó”.

A més, cal apuntar que enguany la festivitat guanya una jornada extra que, entre altres activitats, inclourà la celebració de la dansà infantil el dijous, per poder celebrar la processó extraordinària prevista el divendres. Respecte al programa pirotècnic, “hi ha una novetat important”, tal i com ha explicat Pere Fuset, i és que se celebrarà una mascletà nocturna el dissabte, en la vespra del dia de la Mare de Déu, a la plaça de l’Ajuntament, a més de la tradicional mascletà de l’endemà. Fuset també ha avançat que es preveu una ornamentació especial extraordinària amb motiu del centenari de la coronació.

Finalment, el titular de Cultura Festiva ha traslladat als representants de la basílica que l’adjudicació dels tapissos florals està ja “molt avançada”. La reunió ha transcorregut en un ambient cordial i de col·laboració per part de les dos entitats.

 

 

 

Pujar