elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València celebra el Dia Mundial del Teatre amb un recorregut per les sales de la ciutat

València celebra el Dia Mundial del Teatre amb un recorregut per les sales de la ciutat
  • Ibáñez: “Hem volgut animar al públic al fet que gaudisca de les arts escèniques, donar a conèixer la varietat i quantitat de sales que tenim a València, i conscienciar a la gent del valor que té el teatre en les nostres vides”

MÉS FOTOS
València celebra el Dia Mundial del Teatre amb un recorregut per les sales de la ciutat - (foto 2)
València celebra el Dia Mundial del Teatre amb un recorregut per les sales de la ciutat - (foto 3)

Amb motiu de celebrar-se hui, 27 de març, el Dia Mundial del Teatre, les sales de la ciutat han obert les seues portes per a mostrar com són els teatres per dins i com funcionen. S'ha dut a terme un recorregut amb autobús perquè la ciutadania i el teixit associatiu valore la diversitat i quantitat de sales que té la ciutat i la seua programació. S'ha pogut visitar no sols els espais més coneguts de cada teatre, sinó també aquells llocs que romanen ocults a ulls del públic i en els quals es duen a terme treballs en aspectes decisius de cada obra.

Els teatres que s'han sumat a esta jornada han obert les seues portes per a ensenyar els diferents espais de les sales, explicar la seua història, projectes i activitats. La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que a través d'esta iniciativa “hem volgut compartir l'alegria pel teatre amb la ciutadania i el sector, donar a conèixer esta data i animar al públic al fet que gaudisca de les arts escèniques, perquè la millor manera de celebrar el Dia Mundial del Teatre és anant a les sales”. “L'objectiu d'esta celebració ha sigut donar a conèixer el que representa este art per a la cultura a nivell mundial i conscienciar a la gent del valor que tenen les arts escèniques en les nostres vides”, ha afegit la regidora.

Ibáñez, que ha agraït a les sales de la ciutat el que s'hagen sumat a la iniciativa, ha assenyalat que “l'acció pretès donar a conèixer els teatres de la ciutat, posar en valor la varietat i quantitat de sales i animar al públic al fet que seguisca la programació de tots estos espais per a gaudir de les arts escèniques”. A més, el balcó de l'Ajuntament lluïx hui una pancarta amb la imatge commemorativa del Dia Mundial del Teatre, i s'ha repartit per les sales el plànol de la ciutat amb la ubicació dels seus teatres.

Finalment, Ibáñez ha destacat que "la nostra ciutat té una llarga tradició teatral i compta en l'actualitat amb més de 20 sales d'arts escèniques, que són un vertader referent cultural per a la ciutat". Estes sales oferixen una programació per a tots els gustos, amb obres per a públic familiar, musicals, obres clàssiques, contemporànies, dansa, circ, etc.

En la iniciativa participen el Teatre El Musical, La Mutant, Carme Teatre, Espai Inestable, Sala Russafa, Teatre Flumen, La Rambleta, Sala l´Horta, Teatre Principal, Teatre Olympia, Sala Off, Sala Ultramar, Teatre L'Estrela, Teatre Rialto, La Màquina, Teatre Talía, Teatre Cercle, Artea Espai, Rebombori espai de contes, Sala Matilde Salvador i Teatre Patraix.

Pujar