elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València busca la millor rosta del món

València busca la millor rosta del món
  MÉS FOTOS
  València busca la millor rosta del món - (foto 2)

  Per primera vegada es buscarà un finalista per al Concurs La Millor Rosta del Món a la ciutat de València. Este dissabte es vol trobar al cuiner aficionat i al xef professional valencià més excel·lents a l'hora de fregir i presentar la deliciosa cansalada viada adobada fregida, l'ambaixador de la gastronomia de Sòria, una menja que s'ha posat de moda a Espanya. La Marca de Garantia Rosta de Sòria i el restaurant Virrei Palafox de la vila soriana d'El Burgo de Osma, juntament amb la Cambra de Comerç, són els convocants d'una de les proves gastronòmiques amb més solera de Sòria i Castella i Lleó.

  La raó de recalar a la Comunitat Valenciana és que cada vegada es veu més este producte en les barres dels seus bars. La gran afició de la Comunitat Valenciana a la Rosta de Sòria fa que s'espere que siga una de les semifinals amb més participants.

  Els finalistes es coneixeran este dissabte a les 19h. en el Centre Aragonés de València (C/ Don Joan d'Àustria, 20, en Ciutat Vella - València).

  Els participants hauran de portar diverses Rostes de Sòria ben fregits i saborosos de la Marca de Garantia Rosta de Sòria per a un tast a cegues en la qual es valorarà el sabor, aroma, textura i presentació d'un dels productes ambaixadors de la gastronomia de Sòria. Podran participar en categoria professional totes aquelles persones titulars d'un establiment hostaler o de restauració, així com les persones que tinguen algun vincle laboral amb ells, la resta hauran d'inscriure's en la categoria d'aficionats.

  Els finalistes de València se sumaran a la resta de finalistes que han sigut seleccionats durant el mes de febrer en diverses localitats de Sòria, Burgos, Saragossa i Madrid per a competir en la gran final que se celebrarà a El Burgo de Osma el pròxim 10 de març. En el restaurant Virrei Palafox hauran de realitzar una demostració i elaboració en directe d'una Rosta de Sòria tradicional davant el públic i, que posteriorment, un jurat gastronòmic catarà a cegues cadascun dels plats on es valorarà no sols el sabor i textura, eixe cruixir de l'escorça, el magre melós, sinó també la presentació, la grandària… de tan insigne producte sorià.

  El premi per al guanyador i finalista de la categoria professional serà un diploma i un trofeu, a més del distintiu que la Marca de Garantia Rosta de Sòria assigna anualment a la Millor Rosta del Món, un dels grans reclams cap al turisme i els amants d'este producte. I, amb això, entrar en la selecta llista d'establiments catalogats com a elaboradors de la Millor Rosta del Món. A més de poder participar en una demostració de cuina en l'edició d'este any del prestigiós Saló de Gurmets de Madrid que tindrà lloc el mes d'abril.

  En la categoria aficionats s'establixen tres premis: per al guanyador, un premi anomenat “Un cap de setmana molt cochino” compost de dos nits per a dos persones a l'hotel Castella Termal d'El Burgo de Osma i dos menjars per a dos persones en el Restaurant Virrei Palafox, trofeu i diploma. Per al segon classificat “Un cap de setmana cochino” compost d'una nit per a dos persones a l'hotel Castella Termal d'El Burgo de Osma i un menjar per a dos persones en el Restaurant Virrei Palafox, i diploma. I per al tercer classificat un menjar per a dos persones en el Restaurant Virrei Palafox juntament amb diploma.

  Tota la informació, bases del concurs i manera d'inscriure's per al concurs La Millor Rosta del Món en: www.elmejortorreznodelmundo.com

  La Rosta de Sòria és un dels productes que més prestigi està adquirint en els últims anys en la cuina de Castella i Lleó. Durant 2023 es van consumir a Espanya quasi 26 milions de Rostes de Sòria gràcies als quasi de tres milions de quilos de cansalada viada elaborats a la província soriana, la qual cosa demostra que és un de les menges de la cuina soriana amb més renom i èxit en aperitiu i plats.

  Pujar