elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El València Basket seguirà vinculat a la Fonteta quan estiga acabat el Roig Arena

El València Basket seguirà vinculat a la Fonteta quan estiga acabat el Roig Arena
  • Catalá convida a la reflexió per a constituir al districte de Quatre Carreres com el nou districte esportiu de la ciutat de València

MÉS FOTOS
El València Basket seguirà vinculat a la Fonteta quan estiga acabat el Roig Arena - (foto 2)
El València Basket seguirà vinculat a la Fonteta quan estiga acabat el Roig Arena - (foto 3)

L'alcaldessa de València, María José Catalá, durant la visita que ha realitzat este matí a les obres del Roig Arena, ha insistit en la reflexió i aprofitament “de la inversió de 280 milions, per a constituir el districte de Quatre Carreres, com el nou districte esportiu de la ciutat de València”

Respecte al València Basket, María José Catalá ha informat després de la reunió, que “totes dues parts estem d'acord que el València Basket seguisca vinculat a la Fonteta”. Així mateix, ha exposat que “treballarem amb el València Basket per a veure com materialitzem això i com tanquem esta permanència i esta complementarietat. Este no serà un pavelló municipal a l'ús, estarà vinculat al València Basket. Això és el que ha de ser i el que dona sentit a este districte esportiu, que ha de tindre coherència”.

Respecte als canvis i modificacions en qüestions de mobilitat, en les quals s'està treballant des de l'Ajuntament de València a causa d'este nou espai multiusos, Catalá ha informat que s'està estudiant la conversió en zona de vianants del carrer Ángel de Villena, “necessària per a convertir tot en una nova zona, que convisca i siga molt més amable per a l'entorn”.

En este sentit, l'alcaldessa ha explicat que s'està treballant al costat de la Generalitat, amb l'objectiu de canviar l'itinerari inicialment planificat per a la línia 12. El canvi d'esta línia es basa a modificar l'itinerari, que en comptes de “anar pel carrer Antonio Ferrandis, la fiquem per l'interior, per Germans Maristes. El nostre objectiu és dotar del millor transport públic a esta zona de la ciutat, que és una zona en la qual en els pròxims 10 anys hi haurà una transformació absolutament clara, a causa d'esta inversió”.

A més, l'alcaldessa ha informat que el pàrquing, que albergarà 1.000 places, s'inaugurarà al setembre d'enguany, encara que l'obra continuarà durant l'any 2025 amb la resta de la infraestructura. La previsió de la inauguració del pavelló es continua situant en el primer semestre del pròxim any 2025.

L'alcaldessa de València ha destacat que “esta és la València que jo com a alcaldessa vull, la València líder, que alberga els millors esdeveniments esportius i instal·lacions, i la València que es posiciona de forma molt clara com una de les ciutats més importants a nivell Europeu per a la pràctica esportiva i per a tota la part de l'entreteniment”. En este sentit ha afegit que “per a nosaltres és una verdadera sort, comptar amb valencians que aposten per la seua ciutat i que la volen situar a nivell internacional i nacional en la primera divisió”.

Catalá ha posat l'accent que el Roig Arena situa a València en el mateix nivell que “el Palau Sant Jordi o el Wicink de Madrid, així com a nivell internacional. Que tinguem capacitat de 20.000 persones en esdeveniments i 15.600 per a esdeveniments esportius, és una molt bona notícia per a la ciutat”.

Pujar