elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València arranca la batalla contra els cotxes que estacionen en el carril bus

València arranca la batalla contra els cotxes que estacionen en el carril bus
  • La policia avisa: Les sancions poden arribar als 300 euros

MÉS FOTOS
València arranca la batalla contra els cotxes que estacionen en el carril bus - (foto 2)

 

L'Ajuntament de València posa en marxa des d'este dilluns, 22 d'abril, una campanya coordinada per la Policia Local i EMT València per a sensibilitzar a la ciutadania sobre els perjuís que provoca per al transport públic l'ocupació no autoritzada del carril bus-taxi.

Així, durant esta setmana s'inicia la primera fase, informativa, de la campanya de control i vigilància dels carrils reservats als autobusos d'EMT i els taxis. Esta fase consistirà en avisos, informació de la normativa vigent i recomanacions a les persones usuàries de vehicles privats que recorren amb freqüència al carril bus-taxi.

Després d'esta primera setmana, la campanya desenvoluparà una segona fase en la qual es contemplen sancions i que poden arribar fins als 300 euros, segons marca l'actual ordenament.

El regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell, ha assenyalat que la invasió freqüent del carril bus-taxi “dificulta de les dinàmiques d'un bon servici de transport públic a la ciutat, ja que tant els aparcaments mínims o prolongats com la circulació freqüent de vehicles privats que no està permesa provoquen retencions, col·lapses circulatoris, pèrdues de freqüència i accidents”.

“L'Ordenança de Mobilitat establix el transport públic col·lectiu de persones viatgeres com l'element central de la mobilitat urbana. És important la intervenció de la Policia Local en la millora de la circulació en estos carrils, una actuació que redunda, a més, en la millora de la seguretat viària i minimitza el risc de maniobres o frenades imprevistes que poden provocar caigudes dels passatgers que es troben a l'interior dels autobusos”, ha destacat Carbonell.

Així mateix, el regidor ha indicat que “hem de tindre molt present que l'ús del transport públic i el seu foment reduïxen notablement la utilització del vehicle privat i ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones i a preservar el medi ambient a la ciutat”, qui a més s'ha mostrat “plenament confiat que esta primera fase de la campanya, més didàctica i formativa, redundarà en bons fruits”.

Per part seua, la Policia Local i l'EMT han realitzat una anàlisi prèvia de les zones de la ciutat amb major freqüència d'ocupació no autoritzada del carril bus, on fins i tot s'ha cronificat el seu ús en determinats trams horaris. Esta anàlisi ha servit per a configurar els equips de treball que este dilluns inicien la fase informativa, així com per a detectar els punts en els quals s'intensificaran els controls, a pesar que la campanya abasta la xarxa de carrils de tota València.

L'origen d'esta campanya sorgix en el si de la companyia municipal de transport arran de les reunions mantingudes amb les mateixes centrals sindicals d'EMT València, els qui han sol·licitat reiteradament que s'acabe amb l'ocupació no permesa dels carrils bus, ja que esta pràctica incidix de manera negativa en el desenvolupament diari de la labor dels conductors.

 

 

 

Pujar