elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València acull activitats, tallers, taules redones i jornades de portes obertes amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

València acull activitats, tallers, taules redones i jornades de portes obertes amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua
  • L'Ajuntament participa juntament amb Global Omnium i altres entitats en els actes de la Setmana de l'Aigua amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

MÉS FOTOS
València acull activitats, tallers, taules redones i jornades de portes obertes amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua - (foto 2)
València acull activitats, tallers, taules redones i jornades de portes obertes amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua - (foto 3)

L'Ajuntament, juntament amb Global Omnium, ha promogut un conjunt d'activitats lúdiques, de conscienciació i divulgació del valor de l'aigua com a recurs imprescindible amb motiu del dia mundial que se celebra hui. El regidor del Cicle de l'Aigua, Carlos Mundina, juntament amb el CEO de Global Omnium, Dionisio García Comín, han destacat “la importància d'impulsar accions de conscienciació i coneixement d'este recurs, de les rellevants inversions que es realitzen per a assegurar el millor servici i de l'aposta tecnològica que s'ha fet en esta matèria per a assegurar que València continue sent referent internacional de la gestió intel·ligent de l'aigua”.

El Parc Central de València ha acollit, al llarg del matí d'este divendres 22, tallers educatius on s'han convocat a més d'un centenar de xiquets de col·legis pròxims. L'objectiu és, segons Carlos Mundina, “conscienciar als més xicotets sobre la importància de l'aigua com a recurs que cal protegir i preservar en conjunt, no sols l'aigua potable o assegurant la seua millor reutilització, sinó també en l'entorn marí”. Per això, a més dels tallers organitzats per la Unió de Consumidors i la Fundació Aigües de València, també ha participat la fundació Oceanogràfic perquè, com ha destacat Mundina “el missatge clau és que cada gota compta i que sense aigua no hi ha verd”.

Per part seua, el CEO de Global Omnium, Dionisio García Comín, ha destacat que “València pot presumir de ser una de les ciutats que millor gestionen la seua aigua amb nivells de rendiment sobre el 90 per cent i amb una aigua d'excel·lent qualitat”.

A més, ha afirmat que “València va ser la primera ciutat europea que va tindre la visió i va apostar per la instal·lació de comptadors intel·ligents, una cosa que ara està molt de moda i que s'està instal·lant en altres ciutats espanyoles. En això, som pioners absolutament. Els avantatges són que tenim informació diària i l'hora del que passa a la xarxa, si hi ha variació significativa podem actuar ràpidament buscant fugides de la ciutat sense esperes. Podem, a més, avisar als nostres clients si tenen un consum més alt de l'habitual, a més de que la relació amb l'administració és totalment transparent. La digitalització està sent una revolució i València és punta de llança i ho continuarem sent”.

Valor de l'aigua: responsabilitat i qualitat

Emivasa, l'empresa que gestiona l'aigua potable de la ciutat, també ha acollit una jornada de portes obertes, per a donar a conéixer les seues instal·lacions. A més, s'ha celebrat una taula redona amb la participació d'experts en matèria hídrica, que ha sigut moderada pel periodista especialitzat en medi ambient, Pepe Sierra. Amparo López, de la Universitat Politècnica de València, Bruno Ballesteros, de IGEM; Juan Carlos Blázquez, d'Acciona, i Javier Macian, de Emivasa, han abordat des de les seues respectives perspectives el valor, cura i protecció de l'aigua, perquè “tots som aigua”.

València, capital intel·ligent de l'aigua

Emivasa és responsable de 1.249 quilòmetres de canonades d'aigua de distribució, 157 quilòmetres de xarxa de baixa pressió – València és una de les poques ciutats que ho té i empra per a regar i altres usos- i altres 71 quilòmetres de xarxa arterial. Amb eixa fi, treballen unes 300 persones distribuïdes en les dos plantes que subministren a la ciutat: la planta de La Presa a Manises, que compta amb una capacitat de 3.5 m³/segon al dia, i la del Realón a Picassent, que pot aconseguir els 3 m³/segon al dia.

El màxim responsable d’Emivasa, Javier Macian, ha detallat en què consistix la gestió intel·ligent de l'aigua i com està basada en 4 pilars: servici inversions, qualitat i economia amb un entorn que aposta per les persones i que està basat en la digitalització, la comunicació i un entorn creatiu.

Pujar