29 de novembre de 2020 29/11/20

València Activa reprén la seua atenció al públic de manera presencial

València Activa reprén la seua atenció al públic de manera presencial - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  València Activa reprén la seua atenció al públic de manera presencial - (foto 2)

  Els centres de València Activa: els 11 centres de Barris per l’Ocupació, l'Agència d'Ocupació de València Activa, Co-Crea-Te i el Punt d'Atenció a l'Emprenedoria de Petxina “reobrin les seues portes a la ciutadania, reprenent la seua atenció al públic de manera presencial. garantint la màxima seguretat de les persones usuàries i del mateix personal tècnic”, segons ha informat hui laresponsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

   “Després del tancament dels centres de València Activa al començament de l'Estat d'Alarma, reprenem la seua atenció presencial, adoptant les mesures de protecció per a oferir tots els nostres serveis amb total seguretat”, ha assenyalat Bernabé, qui ha comentat que entre les mesures adoptades es troben “la instal·lació de mampares, la distribució de dosificadors hidroalcohòlics, assegurar la distància de seguretat entre les persones, ús obligatori de màscares en les instal·lacions i la col·locació d'elements de senyalització d'entrades i eixides”.

  Així mateix, la regidora ha informat que “cada centre establirà els seus propis dies d'atenció presencial, sent en la majoria dels casos dimarts i dijous, en horari de 9.00 a 14.00 hores”. A més, ha recordat que “es continuarà oferint atenció en format telemàtic en tots els serveis de dilluns a divendres, de 8.00 a 15.30 hores”.

  Bernabé ha explicat que “per a garantir la màxima seguretat, serà necessari que les persones usuàries sol·liciten cita prèvia per a poder acudir als centres”. La ciutadania podrà consultar la informació de contacte de cada centre per a sol·licitar cita prèvia a través de la pàgina web de València Activa www.valenciactiva.es.

  València Activa durant l'Estat d'Alarma

  D'altra banda, la regidora ha destacat el treball que s'ha realitzat des de València Activa durant el període d'aïllament generat per l'expansió de la COVID-19, “reforçant i creant nous serveis i programes amb la intenció d'oferir una resposta ràpida a les necessitats dels milers de valencians i valencianes”.

  Durant este període, València Activa ha continuat oferint el seu servici d'Orientació Laboral ‘Barris per l’Ocupació’, atenent de manera telemàtica i telefònica a 360 persones, de les quals una tercera part han trobat ocupació. A més, l'Agència d'Ocupació de València Activa ha continuat rebent ofertes de les empreses col·laboradores, a les quals s'han sumat 30 empreses noves.

  Per part seua, el Programa d'Orientació Laboral per a Dones Víctimes de Violència de Gènere de València Activa ha continuat prestant servici a la totalitat de les usuàries, incloent-hi a més noves incorporacions. “Hem atés 26 dones, gestionat 78 ofertes per a elles i la meitat de les usuàries han trobat ocupació”, ha explicat Bernabé. Així mateix, ha comentat que “el Servici d'Igualtat ha assessorat 16 empreses en matèria d'ocupació i igualtat i s'han realitzat col·laboracions amb diferents empreses”.

  Respecte al servici de transmissió empresarial Reactivem, s'han realitzat un total de 62 atencions per a la posada en marxa de negocis i s'han atés més de 600 crides relacionades amb l'assessorament empresarial. “En este període post COVID-19 és fonamental donar suport a totes aquelles persones que volen emprendre”, ha subratllat la regidora.

  Finalment, des de Co-Crea-Te, l'espai per a emprenedors i emprenedores de València Activa i la Universitat Politècnica de València, s'han realitzat 16 activitats específiques per als seus usuaris i usuàries entre les quals es troben formacions, xarrades i reunions via Skype amb el personal tècnic. A més, s'han assessorat 160 persones en matèria d'emprenedoria.

  Pujar