elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València activa l'operació Fred amb l'obertura permanent del Centre d'Atenció d'Emergències Socials

València activa l'operació  Fred amb l'obertura permanent del Centre d'Atenció d'Emergències Socials
  • El centre municipal, situat al carrer de Santa Cruz de Tenerife i gestionat per personal de la Creu Roja, compta amb un total de 25 places diàries i romandrà obert, de 20.00 a 08.00 hores, fins el 28 de febrer

MÉS FOTOS
València activa l'operació  Fred amb l'obertura permanent del Centre d'Atenció d'Emergències Socials - (foto 2)
València activa l'operació  Fred amb l'obertura permanent del Centre d'Atenció d'Emergències Socials - (foto 3)

L'Àrea de Servicis Socials ha activat l'operació Fred mitjançant l'obertura, totes les nits i fins al 28 de febrer, del Centre d'Atenció d'Emergències Socials (CAES), situat al carrer de Santa Cruz de Tenerife i gestionat per personal de la Creu Roja. Amb esta mesura, l'Ajuntament de València dona resposta a les necessitats d'allotjament, abric i higiene de les persones que pernocten al carrer.

La regidora Marta Torrado ha destacat este dilluns la importància d'un recurs municipal com el CAES, “tot un referent en l'atenció social municipal” durant la visita a les instal·lacions, acompanyada per la presidenta local de Creu Roja, Nieves Dios, i una representació de l'equip del projecte. “L'Ajuntament de València és plenament conscient de les necessitats de les persones sense llar, sobretot en els mesos més freds i calorosos de l'any, amb temperatures extremes, i ha posat tots els recursos municipals a la seua disposició. Des d'este diumenge, el CAES està ja obert totes les nits, des de les huit de la vesprada fins a les huit del matí”, ha detallat la responsable municipal.

El CAES, situat al carrer de Santa Cruz de Tenerife, compta amb un total de 25 places diàries. Igualment, des del SAUS (Servici d'Urgències Socials) i el CAST (Centre d'Atenció a Persones Sense Sostre) de l'Ajuntament de València, es deriven a les persones sense llar o en situació d'emergència social. Ja en l'alberg, el personal de Creu Roja proporciona productes d'abric, higiene personal, sopar i desdejuni, així com l'opció de neteja de roba i neteja personal. L'atenció del CAES és possible gràcies a un equip de set persones tècniques i més de 100 voluntàries que van girant en diferents torns.

Durant l'hivern passat, es van allotjar en este centre municipal un total de 319 persones diferents, de les que 240 eren homes i 79 eren dones. A més de les ajudes bàsiques, Creu Roja garantix una atenció integral en buscar l'accés d'estes persones al conjunt de recursos i servicis públics.

El Servici d'Atenció a Urgències Socials (SAUS) de l'Ajuntament de València té com a objectiu donar una resposta adequada i ràpida a les necessitats que presenten les persones, residents o transeünts, que patixen situacions d'emergència social que no poden ser ateses pels centres municipals de servicis socials.

Entre altres, el SAUS atén els casos de pèrdua sobtada d'allotjament a causa d'incendis, inundacions o esfondraments; l'abandó de menors o persones majors; temptatives de suïcidi; i episodis de violència de gènere i agressions sexuals. L'equip tècnic orienta a les persones necessitades sobre els recursos existents, en funció de les seues necessitats i situacions específiques, i els deriva als recursos públics disponibles.

Pujar