17 de gener de 2021 17/1/21

València Activa llança un nou pla de xoc per a fomentar en ocupació a la ciutat

València Activa llança un nou pla de xoc per a fomentar en ocupació a la ciutat - (foto 1)
  • Destinarà 5 milions d'euros que arribaran a 1.600 persones, que s'incorporaran a l'Ajuntament en els pròxims mesos

Un pla de Xoc perquè ús de la ciutat de València renasca després de l'impacte de la pandèmia. Aquesta és la nova línia que se seguirà des de València Activa conjuntament l'Ajuntament i la Generalitat, i que comptarà amb una inversió de 5 milions d'euros. Amb aquest pla s'aspira a arribar a 1.600 persones en situació de desocupació.

“La covid19 ha trencat les bones xifres que mantenia València a primers de 2020 en matèria d'ocupació i, per això, és més necessari que mai, en aquest context que vivim, dur a terme accions dirigides a combatre la desocupació” ha explicat la regidora de l'àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Amb aquest nou pla, l'Ajuntament realitzarà 394 contractacions directes d'ací a la fi d'any a través de diversos convenis amb la Generalitat. En concret, el programa EMCORP, previst per a majors de 30 anys, donarà ocupació a 146 persones. Amb el programa EMPUJU, per a la contractació de joves, trobaran treball altres 46 persones.

Per part seua, el programa ECOVID, per a persones que han perdut el seu lloc de treball a causa de la pandèmia, donarà ocupació a 149 persones i el pla d'ocupació municipal permetrà la incorporació altres 53 treballadors i treballadores més.

Aposta per la formació

De manera paral·lela, des de València Activa continuen apostant per la formació com a peça clau de l'ocupació. Per això, , l'Ajuntament impartirà una àmplia oferta de cursos, que arribaran a 780 persones. Entre els cursos previstos destaca el de programació i xarxes socials i el de capacitació web

“Hem reorientat tota la nostra formació del format presencial al format en línia, reforçant especialment la dirigida a combatre la bretxa de gènere i la bretxa digital” detalla Bernabé.

Finalment, en matèria d'emprenedoria, s'incrementarà la formació específica per a la creació d'empreses i reforçarà l'oficina Re-Activa, que es va posar en marxa durant l'estat d'alarma i que, segons Bernabé, “ha permés que autònoms, pimes i empreses hagen pogut rebre assessorament i informació detallada per a conéixer a les ajudes a les quals podien accedir”.

Pujar