elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València acollirà per primera vegada We’re Smart Green Guide, la gala que tria als 100 millors restaurants verds del món

València acollirà per primera vegada We’re Smart Green Guide, la gala que tria als 100 millors restaurants verds del món
  • Se celebrarà el 12 de novembre i es preveu que aculla a més de 250 xefs, sommeliers i experts en cuina de tot el món

La gala que triarà als 100 millors restaurants verds a nivell mundial, ja té data i lloc, la seua seu serà la ciutat de València el pròxim 12 de novembre. Després de recórrer Barcelona i Brussel·les les edicions anteriors, la capital del Túria acollirà per primera vegada la gala We’re Smart Green Guide, una de les més reconegudes pels xefs i comensals.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible, que se celebra este dimarts 18 de juny, i en el marc de la Capitalitat Verda Europa, l'Ajuntament de València ha presentat esta gala de la gastronomia sostenible, que es preveu que aculla a més de 250 xefs, sommeliers i experts en cuina de tot el món.

We're Smart va ser creat en 1989 per Frank Fol i el seu objectiu principal és treballar pels hàbits de vida sana. L'equip de We’re Smart Green Guide, visita cada any centenars de restaurants, els qui avaluen que el menú es componga d'almenys dos terços de fruites i verdures, la creativitat culinària, la seua petjada ecològica i impacte social. Per a distingir-los, utilitzen fins a cinc raves, la seua insígnia.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat que “per a nosaltres és un luxe que puguem acollir una de les gales més importants amb un impacte de 1.000 milions d'euros”. “Estem molt contents de posicionar la gastronomia valenciana en el lloc adequat, en el centre del rebost del mediterrani. Tenim la millor horta periurbana d'Europa, i dos grans tresors naturals com són l'Albufera i la mar Mediterrània, i per això hem d'apostar per unir gastronomia i sostenible”, ha subratllat.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat que “per a nosaltres és un luxe que puguem acollir una de les gales més importants amb un impacte de 1.000 milions d'espectadors”. “Estem molt contents de posicionar la gastronomia valenciana en el lloc adequat, en el centre del rebost del mediterrani”. A més, ha assenyalat que esta gala “s'alinea amb eixa estratègia de ciutat que tenim, turisme de qualitat i sostenible. Sabem el turista que volem i com el volem, perquè la ciutat siga acaronada i protegida, i puguem donar el millor de nosaltres”.

En este sentit, el director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha puntualitzat que “este esdeveniment que no és casualitat, és fruit del treball ben fet i d'eixa visió estratègica que ens posicional a la Comunitat Valenciana en el món com uns dels principals segments turístics”.

A la presentació també han assistit dos destacats valencians de la gastronomia, que van ser guardonats en l'edició anterior. D'una banda, Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita, que va ser honrada amb el títol de la millor cuinera de verdures d'Europa i la segona millor a nivell mundial. Un altre nom de rellevància és el Ricard Camarena Restaurant, que va ser guardonat com el sèptim millor restaurant de menjar vegetal del món, consolidant la seua presència en el Top 10 de la We're Smart Green Guide per tercer any consecutiu.

 

Pujar