elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València acollirà el congrés mundial de l'hidrogen el mes vinent de febrer

València acollirà el congrés mundial de l'hidrogen el mes vinent de febrer
  • Espanya, primera potència mundial en projectes d'hidrogen, albergarà l'H2 – Hydrogen World Congress, la celebració del qual coincidirà amb el eMobility Expo World Congress

España està liderant els projectes d'hidrogene verd a nivell mundial. S'estima que per a 2050, els sectors industrials i de transport representaran el 42% i el 36% del consum d'hidrogen net mundial, respectivament. Per a donar resposta a aquesta nova realitat, València acollirà la primera edició de l'H2 – Hydrogen World Congress. Coincidint amb la celebració del eMobility Expo, el congrés se celebrarà en Fira de València els dies 14 i 15 de febrer per a analitzar els beneficis de l'hidrogen verd i la seua aplicació en el sector de la mobilitat i també en la indústria. Es tracta del major congrés d'hidrogene verd a Europa, que reunirà experts de tot el món en la matèria.

Amb l'objectiu de liderar el debat de l'hidrogen a Europa, l'H2 – Hydrogen World Congress reunirà les principals iniciatives que s'estan desenvolupant al país i comptarà amb la participació dels principals projectes d'inversió, on Espanya s'està erigint com la principal potència mundial amb més de 20.000 milions d'euros d'inversió previstos.

Així el congrés comptarà amb la participació de l'Agència Internacional de l'Energia i el Ministeri de Transició Ecològica; amb els principals promotors de la Vall de l'Hidrogen Andalús de Palos de la Frontera a Huelva i de Sant Roque a Cadis; els de la Vall de Galícia amb el projecte H2 Pole; el de Puertollano a Castella-la Manxa; els del Consorci Shine amb el Corredor de l'Hidrogen de l'Ebre i de Catalunya; els promotors de la Vall d'Hidrogen d'Aragó; del Corredor Basc de l'Hidrogen o el de Tarragona Hydrogen Network. També seran presents HyVal, el clúster de l'hidrogene de la Comunitat Valenciana o els promotors del HyDeal España, així com Iberdrola, Cepsa, BP, EDP, Repsol o l'Institut Tecnològic de l'Energia.

Alguns dels principals fons d'inversió vinculats a grans projectes energètics ja han confirmat la seua participació, que comptarà amb la presència de més de 180 experts internacionals, que compartiran, durant eixos dies, els últims avanços, però també els aspectes relacionats amb la viabilitat econòmica de cadascun dels projectes, així com de l'àmbit regulador, tècnic o de l'impacte d'aquesta energia en el panorama industrial i de la mobilitat.

Jesús Haro, director de l'H2 - Hydrogen World Congress, posa l'accent en la importància que té l'hidrogen dins de la mobilitat sostenible. “Espanya està apostant d'una forma molt clara per la transformació energètica del país, amb importants inversions en infraestructura com els corredors d'hidrogen, amb els quals comptem actualment”.

En aquesta línia, durant el congrés es debatrà sobre el paper de l'hidrogen verd, el seu potencial com a vector d'energia neta i el seu impacte en la consecució d'una indústria neutra en carboni. L'ús de l'hidrogen és important per a una mobilitat més sostenible, a causa de la seua capacitat per a reduir les emissions de carboni, disminuir la dependència dels combustibles fòssils, augmentar l'eficiència energètica i oferir avantatges en termes d'autonomia i temps de recàrrega. La seua versatilitat ho converteix en una opció prometedora per a abordar els desafiaments ambientals i energètics en el sector industrial i de la mobilitat. “Accelerar el salt a l'hidrogen renovable i amb baixes emissions de carboni exigirà coordinació i col·laboració entre la indústria, xarxes elèctriques i de gas, responsables polítics i inversors”, afirma Jesús Haro.

Els sistemes de càrrega i de distribució, claus per a l'èxit de la transició energètica cap a l'hidrogene verd

Les bateries i els sistemes de càrrega també tindran el seu espai en l'H2 – Hydrogen World Congress. L'espai albergarà desenes de signatures expositores amb tota mena de solucions en sistemes de càrrega, entre altres innovacions en matèria energètica. Així mateix, el congrés acollirà també el Energy & Batteries Fòrum, per a debatre els casos d'èxit més disruptius del sector energètic, així com els diferents aspectes relacionats amb les tecnologies de bateries, des de la seua fabricació fins a les propostes de segona vida i el reciclatge, i analitzarà el paper de les matèries primeres en el nou paradigma de la cadena de subministrament.

Pujar