elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Urbanisme modificarà l’entorn del carrer de Pau per a protegir les vivendes i crear una plaça

Urbanisme modificarà l’entorn del carrer de Pau per a protegir les vivendes i crear una plaça
  • Sandra Gómez destaca les inversions en el barri, com l'ampliació del CEIP Nicolau Primitiu i el nou poliesportiu

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha avançat que l'Ajuntament projectarà la reurbanització de l'entorn de l'accés al barri de Sant Isidre des de Picanya, que quedarà vinculat al nou planejament que s'està desenvolupant al costat de les alqueries del carrer de Pau: “hem visitat el barri de Sant Isidre  de la mà de la seua associació de veïns per a escoltar les seues reivindicacions, que en les últimes setmanes s'han fet presents, i volia traslladar-los el meu compromís a mantindre el barri de Sant Isidre amb un nivell d'inversió alt des d'Urbanisme i Esports que permeta desenvolupar dotacions que estan en marxa com l'ampliació del Col·legi Nicolau Primitiu i el poliesportiu de Sant Isidre que també incorporarà una zona d'aigües”.

Gómez ha explicat que “en 2023 totes dos obres estaran en marxa i suposaran una millora molt important de serveis públics essencials per als nostres veïns i veïnes de Sant Isidre. També hem visitat l'entrada al barri des de Torrent i ens hem compromés a realitzar una sèrie de millores”. La regidora ha fet estes manifestacions després de realitzar una visita al barri junt amb els representants veïnals.

La vicealcaldessa ha subratllat la importància del nou disseny per a l'accés a Sant Isidre que millorarà una zona “certament abandonada i degradada. Farem obres d'urbanització per a condicionar-les i sumar-les al nou futur planejament que desenvoluparem a l'entorn de les alqueries de Pau, que permetrà posar en valors el conjunt històric al mateix temps que generem una nova plaça, noves zones per als vianants i noves dotacions públiques per al barri de Sant Isidre”, ha afegit.

Gómez ha destacat que durant la trobada amb els veïns i veïnes del barri s'ha realitzat un repàs dels projectes pendents i els que ja s'han realitzat “perquè sobretot el que volem transmetre-li als veïns i veïnes de Sant Isidre és que este barri importa, compta i que, per tant, estem apostant i invertint en ell”, ha manifestat.

“Una altra de les qüestions que hem repassat és l'al·legació que hem presentat des de l'àrea d'Urbanisme per a reconvertir el pas de rodalia en un tren TRAM que s'integre en la xarxa ferroviària de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, la qual cosa ens permetrà, sobretot, llevar el talús que dividix Sant Isidre en dos, que part i dividix el seu nucli històric fundacional de la resta del barri i que, amb una desviació del tren entrant per Vara de Quart, permetrà unir una de les zones històriques i amb major rellevància històrica que tenim de la nostra ciutat lligada a la seua horta amb la resta del barri. Sabem que és una aposta important però crec que este tipus d'apostes i inversions són les que realment importen. La manera de desenvolupar-se un barri com Sant Isidre té un impacte molt directe en la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i, encara que sabem que és una aposta i un projecte complex, volem apostar per ell i tirar-lo cap avant”, ha finalitzat.

Pujar