elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València, entre les cent millors del món en sis matèries, segons dos rànquings

La Universitat de València, entre les cent millors del món en sis matèries, segons dos rànquings
  • El Global Ranking of Academic Subjects (GRAS), o Rànquing de Xangai per matèries, ha confirmat la Universitat de València (UV) entre les 100 millors del món en quatre àrees

El GRAS, actualitzat aquesta setmana, classifica les 500 millors institucions del món (TOP500) en 54 matèries distribuïdes en 5 àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. És publicat per ShanghaiRanking Consultancy (que també publica l’Academic Rànquing of World Universities (ARWU) per matèries.

En aquesta classificació, la Universitat de València destaca especialment en l’onzena posició mundial en Teledetecció (àrea de José A. Sobrino, premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient en 2019) i en Ciència i Tecnologia dels Aliments, on és la vint-i-tresena mundial.

En l’àmbit estatal, la institució és primera en les dues matèries esmentades, i ocupa el rang 1-4 en Dret. A més, és segona en Medicina Clínica i en Salut Pública, i ocupa posicions destacades en Física (2-4), Geografia (2-7), Administració d’Empreses (3-4), Ciències i Enginyeria de Materials (3-6), Biotecnologia (4), Enginyeria Elèctrica i Electrònica (4), Turisme (4). En el conjunt d’Espanya, la UV també està en les posicions capdavanteres en Química (4-5), Tecnologia Mèdica (4-5), Nanociència i Tecnologia (4-6), Enginyeria Biomèdica (4-7) i en Ciències Biològiques (4-8).

L’University Ranking by Academic Performance (URAP) desenvolupa un sistema de classificació d’universitats mundial basat en els resultats acadèmics segons la qualitat i la quantitat de les publicacions acadèmiques. En ell la Universitat de València es troba entre les cent millors del món en Enginyeria d’Aliments (35) i en Negocis (84), i és la millor d’Espanya en cinc matèries: Enginyeria d’Aliments, Negocis, Economia, Educació, així com també en Comerç, Gestió, Turisme i Serveis. A escala estatal, també és segona en Zoologia, i tercera en Ciències Ambientals i Ciències Mèdiques i de la Salut.

També s’ha actualitzat recentment el Round University Ranking (RUR), una classificació que mesura el rendiment de 818 universitats de 80 països a través de 20 indicadors. En ell, la Universitat de València ha millorat en Ciències Naturals i s’ha situat en les posicions número 139 del món i 4 d’Espanya.

Pujar