elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Nau de la Universitat aborda en un diàleg els nous valors generats per la crisi del coronavirus

La Nau de la Universitat aborda en un diàleg els nous valors generats per la crisi del coronavirus

    Dins del cicle de conferències en línia ‘Les persones majors davant la Covid-19’, organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, demà divendres, 25 de setembre, a les 12 hores se celebrarà el tercer diàleg sota el títol ‘Postpandèmia i nous valors’, en la qual el filòsof i professor de Psicologia Social de la Universitat de València, Ismael Quintanilla, conversarà amb la directora del Servei de Cultura Universitària, Ester Alba.

    En aquesta conferència-diàleg, que es podrà seguir en directe a través del Canal YouTube del Centre Cultura La Nau de la Universitat de València, es parlarà de la transició de valors que s’inicia a la fi del segle passat i la seua influència sobre les nostres conductes socials i estils de vida. De com el pas de la societat postindustrial, a la qual es coneix com la societat xarxa, està generant notables canvis en les estructures socials i propicia un canvi de valors sostingut que altera el sistema de creences i afavoreix el fenomen de la postveritat. Si l’anterior crisi econòmica (2008) va canalitzar l’egoisme i l’avarícia, podria el coronavirus estar  canalitzant la solidaritat, l’empatia i la generositat? Hi ha nous valors o es tracta d’un canvi de prevalença d’aquests? Aquestes seran algunes de les qüestions a abordar en aquest diàleg.

    Ismael Quintanilla és llicenciat en Filosofia i doctor en Psicologia per la Universitat de València, de la qual ha sigut professor de Psicologia Social. Ha sigut vicedegà de la Facultat de Psicologia i president de la Societat Valenciana de Psicologia Social. Ha sigut professor convidat en nombroses universitats espanyoles, europees i iberoamericanes i conferenciant en jornades, seminaris i congressos de caràcter científic, professional i empresarial en temes relacionats amb la gestió dels recursos humans, la conducta social i econòmica i del consumidor, el màrqueting social, la gestió cultural, la innovació i la gestió del coneixement. El seu últim llibre és ¿Valores o valores económicos? ¿Qué necesitamos? (2014, Piràmide).

    Pujar