elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Trencat a trossos l'Apol·lo de Pinedo: troben en un contenidor una peça de la Roma Imperial de més de 2.000 anys

Trencat a trossos l'Apol·lo de Pinedo: troben en un contenidor una peça de la Roma Imperial de més de 2.000 anys
  • És una estàtua de bronze fos i que té un valor molt important, còpia romana de l'Apol·lo Delfinio, realitzat originalment per Demetrio de Milet a la fi del segle II a. C.

MÉS FOTOS
Trencat a trossos l'Apol·lo de Pinedo: troben en un contenidor una peça de la Roma Imperial de més de 2.000 anys - (foto 2)

La Guàrdia Civil de València ha detingut a l'autor del robatori de l'estàtua “APOL·LO DE PINEDO”, un home de 41 anys de nacionalitat espanyola.

La investigació va començar quan els agents van tindre coneixement per una denúncia interposada després del robatori d'esta escultura que va tindre lloc el mes de febrer passat.

L'Apol·lo de Pinedo és una còpia romana de l'Apol·lo Delfinio, realitzat originalment per Demetrio de Milet a la fi del segle II a. C. Esta escultura, ara trobada a trossos va ser realitzada entre els segles I i II d. C. Es tracta d'una estàtua de bronze fos trobada de manera fortuïta per uns submarinistes el 8 de desembre de 1963 en aigües pròximes a la localitat de Pinedo.​​

Fruit d'una inspecció realitzada per l'equip ROCA en una empresa de ferro i metalls de la localitat de Massanassa, van observar com en un bidó hi havia trossos del que podria correspondre's amb l'estàtua robada. Per això, els agents van procedir a l'aprehensió de l'escultura trossejada i el seu posterior reconeixement per part del denunciant.

Després de la realització de múltiples gestions els investigadors van aconseguir identificar a la persona que estava venent esta estàtua procedint a la detenció d'un home de 41 anys i nacionalitat espanyola per un delicte de furt.

A més, amb data 14/03/2024 en la localitat de Paiporta es va procedir a la investigació d'un home de 41 anys de nacionalitat espanyola.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 9 de València.

 

Pujar