elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els treballadors de l'hospital La Salut de València segueixen amb les seues mobilitzacions per a visibilitzar els seus problemes laborals

Els treballadors de l'hospital La Salut de València segueixen amb les seues mobilitzacions per a visibilitzar els seus problemes laborals
  • Més de 20 treballadors han emprés mesures legals per a regularitzar l'antiguitat

MÉS FOTOS
Els treballadors de l'hospital La Salut de València segueixen amb les seues mobilitzacions per a visibilitzar els seus problemes laborals - (foto 2)
Els treballadors de l'hospital La Salut de València segueixen amb les seues mobilitzacions per a visibilitzar els seus problemes laborals - (foto 3)

Els treballadors de l'hospital La Salut de València continuen amb les seues mobilitzacions pacífiques “amb l'objectiu de fer arribar a la població les condicions a les quals estan sotmesos des de fa més d'una dècada”, segons han expressat els mateixos interessats a elperiodic.com.

Cal recordar que aquestes mobilitzacions ja van començar el mes de març passat, com els va avançar aquest mitjà digital, i ara els treballadors que s'han concentrat aquest dilluns, han convocat més manifestacions pacífiques per als dies 5,7 i 11 de desembre.

Entre altres coses, els empleats han denunciat la “pèrdua de poder adquisitiu després de l'últim conveni col·lectiu” -que data de 2016- que els va reduir “el 50% del plus d'antiguitat” que malgrat els increments de l'empresa, “deixen encara els salaris molt per davall de la mitjana del sector”.

Així doncs, més de 20 treballadors han emprés mesures legals per a regularitzar l'antiguitat, encara que hi ha més d'un centenar amb el mateix problema.

 Un altre dels punts que demanden els treballadors, malgrat les contínues promeses des de fa anys, és la presència de zeladors. “És l'únic hospital que, en data de hui, segueix sense tindre en plantilla, cosa que augmenta la càrrega als professionals de la resta de categories que han de fer un treball extra, que no els correspon, amb el perjudici que pot suposar tant als propis professionals com al pacients”.

També denuncien la falta de tacte amb els dies festius, que “únicament veuen una gratificació d'un quart de jornada acumulativa per haver treballat dies festius com el dia de Nadal, Any Nou o San José entre altres”.

Finalment, també traslladen altres peticions com la pèrdua d'hores per períodes de baixa laboral regulació de l'antiguitat, plus per nocturnitat o la renovació del Conveni Col·lectiu.

Pujar