elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 214 afectats per l’incendi de Campanar ja estan instal·lats instalados en l’edifici de Safranar

Un total de 214 afectats per l’incendi de Campanar ja estan instal·lats instalados en l’edifici de Safranar
  • En concret, són 176 adults i 38 menors els que ja resideixen en els habitatges municipals ubicats a Safranar

MÉS FOTOS
Un total de 214 afectats per l’incendi de Campanar ja estan instal·lats instalados en l’edifici de Safranar - (foto 2)

El regidor d’Urbanisme, Juan Giner, ha informat este divendres que un total de 214 afectats per l'incendi de Campanar ja estan instal·lats en l'edifici de Safranar. En concret, es tracta de 176 adults i 38 menors que ja residixen en els habitatges que l'Ajuntament ha posat a la disposició d'estes famílies i que estan situades en el districte de Patraix.

Giner ha destacat que ja s'han ocupat 94 habitatges dels 131 disponibles, en les quals podran romandre durant 3 mesos prorrogables, “la qual cosa suposa atendre totes les demandes rebudes fins al moment. Només estan en tràmits tres sol·licituds, ja que una correspon a la necessitat d'un llit articulat que demà s'instal·larà en l'habitatge; una altra a una persona que es troba a l'estranger i una tercera a la preferència d'una alternativa residencial diferent, fet pel qual abandonarà l'edifici”.

Els afectats van començar a traslladar-se a este immoble dilluns passat, 26 de febrer, una vegada van finalitzar els treballs d'adequació dels habitatges realitzats per una trentena de treballadors voluntaris de la Regidoria d'Habitatge i Urbanisme, “ja que l'edifici estava en les condicions de recepció d'obra, és a dir, ple de pols, sense llum ni aigua i amb els ascensors sense funcionar”, ha assenyalat el titular d'Urbanisme.

En este sentit, Giner ha indicat que ahir a les 18.30 hores es va finalitzar estructuralment la gestió de totes les peticions que es van rebre en el punt únic instal·lat en Tabacalera. “Al llarg de tota la setmana hem anat atenent estos requeriments. La nit de diumenge acabem les primeres 25 habitatges operatius i equipats per a poder començar dilluns els reallotjaments. Comencàrem per les famílies que tenien xiquets xicotets i que estaven allotjades a l'hotel. Dimarts ja teníem 54 habitatges ocupats amb 103 adults i 13 xiquets i l'endemà passat, ahir dijous, culminàvem tots els trasllats sol·licitats”.

L'edifici de Safranar disposa d’habitatges de 2 i 3 habitacions que s'han condicionat gràcies a la generositat i col·laboració de particulars i empreses que han aportat tot el parament necessari en temps rècord. “És commovedor vore la solidaritat de tanta gent, ja que l'Ajuntament va posar a disposició un recurs i l'organització per a canalitzar tota l'ajuda que es va mobilitzar des de les primeres hores. És un cas d'èxit de la col·laboració públic-privada”.

Igualment, el regidor d'Urbanisme ha agraït la resposta de la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat i l'esforç de tots els funcionaris del Servici d'Habitatge de l'Ajuntament “que han realitzat jornades de més de 12 hores ininterrompudes i ho han fet de manera voluntària. Han treballat tot el cap de setmana passat i des de dilluns fins dijous i gràcies a ells hem pogut atendre les necessitats dels afectats”.

Pujar