12 de juliol de 2020 12/7/20

Torna el World Paella Day, una iniciativa per a compartir la paella amb el món

Torna el World Paella Day, una iniciativa per a compartir la paella amb el món - (foto 1)
  • La paella valenciana tornarà a ser protagonista gastronòmica a tot el món el pròxim 20 de setembre

MÉS FOTOS
Torna el World Paella Day, una iniciativa per a compartir la paella amb el món - (foto 2)

Londres, Milà, Roterdam, París, Nova York o Tòquio són sol algunes de les ciutats on el pròxim 20 de setembre es podrà degustar el plat valencià per excel·lència: la paella. Serà durant la celebració del Dia Mundial de la Paella, que per segon any consecutiu busca posar el focus mediàtic gastronòmic en el plat espanyol més internacional.

“Volem continuar compartint la paella amb el món” afirmava el regidor de Turisme, Emiliano García, qui es mostrava il·lusionat per afrontar de nou el repte de situar a València i la seua paella en places, xarxes socials i restaurants de tots els racons del món. A més, ha explicat que en aquesta nova edició es posarà l'accent principalment en els ingredients: “Part de la cultura de la paella passa per una bona selecció dels ingredients, de la matèria primera; per comptar amb producte local de primera qualitat”.                                              

El rècord ha batre és gran, i és que en 2018 es van fer ressò de l'esdeveniment més de quatre milions de persones entre elles el cuiner Carlos Arguiñano o el porter Iker Casillas. És per això, que per a aquest segon any les accions es duran a terme de manera conjunta sumant esforços entre l'Ajuntament de València, Turisme de la Comunitat Valenciana, Diputació de València i la Federació Empresarial d'Hostaleria.

“És la nostra millor targeta de presentació perquè significa paisatge, territori, producte, autenticitat, creativitat, carisma” apuntava el secretari de Turisme, Francesc Colomer durant la presentació d'aquest dia: “Va deixar de ser un plat per a convertir-se en un ritual de fraternitat i familiar, d'identitat, que és el resum del que volem ser com a destinació turística. Un estil de vida que ens fa autèntics i singulars”.

Postura compartida pel Diputat de Turisme, Jordi Mayor, qui ha felicitat per aquest tipus d'iniciatives amb les quals “el món sabrà més i coneixerà millor el plat de la paella”. “És un esdeveniment únic com a únic és el plat de paella, que si és d'algun lloc és valencià perquè no pot ser d'una altra forma que com la fem a València, encara que tinga diferents versions i formats” ha afirmat.

Accions previstes

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Paella l'Ajuntament de València ha organitzat diferents accions que s'aniran desenvolupant al llarg del pròxim 20 de setembre en diferents parts del món.

Per exemple, s'han preparat degustacions gratuïtes de les paelles que es cuinen en la plaça de l'Ajuntament, on a més es farà lectura d'un manifest i es presentarà el llibre “El concili de l'arròs. Ser o no ser de la paella”.

Quant a projecció nacional de la celebració, entre altres iniciatives se servirà paella entre els passatgers de classe preferent dels OCELLS València-Madrid i Madrid–València, i també en el menú del congrés dels Diputats

Pujar