elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna la Gran Fira de València amb 200 activitats i espectacles pirotècnics totes les setmanes

Torna la Gran Fira de València amb 200 activitats i espectacles pirotècnics totes les setmanes
  • De l'1 al 28 de juliol la ciutat gaudirà d'una gran oferta cultural i festiva per a tots els públics i gustos

Torna la Gran Fira de València com cada mes de juliol, esta vegada amb 200 activitats per a tots els públics i gustos. La ciutat comptarà amb un gran calendari cultural i festiu de l'1 al 28 de juliol, amb espectacles centrals com la inauguració, la Batalla de Flors o La Gran Nit de juliol. A més, enguany tindrà lloc un espectacle pirotècnic tots els dissabtes del mes.

Així ho han presentat este divendres en roda de premsa la regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil, i el regidor de Falles, Santiago Ballester.

Respecte a la programació infantil, els més xicotets podran gaudir d'activitats com a màgia, peque discos, contacontes, contajocs, jocs temàtics valencians, teatre musical infantil i un xicotet circ al Parc Central el 20 de juliol. També la programació juvenil acollirà la ‘Zona Urban’ amb tallers de gaffiti, hip-hop, skateboard i beatbox.

Ja per a tots els públics, la programació també oferix concerts de bandes de cornetes i tambors, espectacles aeris, monòlegs, mentalistes, tributs, folklore valencià, o música en directe amb actuacions de jazz, música de cambra o estudiantines.

A més de les activitats programades durant el mes, esta Gran Fira acull espectacles centrals com la inauguració l'1 de juliol, que comptarà amb una desfilada de cornetes i tambors, així com un espectacle aeri i pirotècnic. També el 20 de juliol serà el torn de la Gran Nit de juliol, que acollirà en totes les places emblemàtiques de la ciutat, activitats com a jazz, màgia, contacontes o tributs. A més, eixe dia també romandran oberts tots els museus de la ciutat. Este cicle d'activitats també acull als Concerts de Vivers, que comptarà amb 18 concerts del 2 al 23 de juliol.

En este sentit, Mónica Gil ha destacat que “València és una ciutat molt gran i creiem que mereix una proposta cultural a l'altura d'esta ciutat.”

Pel que respecta a la programació de la regidoria de Falles, Ballester ha explicat que la programació gira entorn de 3 eixos: els jardins del Palau, la Batalla de Flores i Focs de la Fira. Respecte a la programació dels jardins del Palau, tindrà lloc tots els divendres, dissabtes i diumenges del mes la preselecció per a triar a la futura Fallera Major de València 2025.

També s'organitzaran campionats de truc, parxís i dominó, així com s'oferirà de manera gratuïta cada dijous en el pavelló nord, tributs com el de Queen, Abba, Beatles i actuacions de màgia i il·lusionisme. Els dimecres també tindran lloc musicals com el del Mag de Oz i Caputxeta Roja, així com d'altra banda, actuacions de la Colla de Tabal i Dolçaina de Junta Central Fallera.

Una altra data important en el calendari per a la ciutat és la Batalla de les Flors, que serà el 28 de juliol a les 20.00 hores, i tal com ha indicat Santiago Ballester, “enguany comptarà amb alguna novetat”. A més, els Focs de la Fira portaran a la ciutat un espectacle pirotècnic tots els dissabtes del mes a les 00.00 hores.

Localitzacions i horaris de les activitats

En esta nova edició les activitats es traslladaran a 10 barris de la ciutat, com són Campanar, Ayora, Exposició, Fonteta, Cabanyal, Benicalap, Malilla, Tres Forques, Sant Marcelino, Benimamet i Ruzafa. També, com a novetat enguany, se celebraran algunes de les activitats en 7 pedanies com Poble Nou, Carpesa, Pinedo, El Palmar, Borbotó, Castellar Olivelar i El Saler.

Així mateix, els punts emblemàtics de la ciutat on se celebraran les principals activitats de la Gran Fira són la plaça de l'Ajuntament, plaça Redona, plaça de la Reina, plaça del Patriarca, la Marina de València i la plaça de la Verge.

Respecte als horaris, les activitats infantils tindran lloc de 19.00 a 21.00 hores i la resta començarà a les 21.30-22.00 i tindrà una duració màxima de 90 minuts, a excepció de la Gran Nit de juliol, que s'allargarà fins a les 2.00 del matí. Totes les activitats tindran una zona delimitada per a les persones amb mobilitat reduïda.

Calendari Focs de la Fira

• 6 de juliol: Pirotècnia Caballer (plaça Ajuntament)

• 13 de juliol: Pirotècnia Vulcà (pont de Montolivet)

• 20 de juliol: Pirotècnia Valenciana (Marina de València)

• 27 de juliol: Pirotècnia Tamarit (plaça de l'Ajuntament)

Pujar